Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Strelnieks atvadās ar 17 punktiem

© scanpix.ee

Šovakar Eirolīgas sezona beigusies Jānim Strēlniekam un viņa pārstāvētajai "Olympiacos". Ceturtdaļfināla ceturtajā spēlē grieķu klubs izbraukumā ar 91:101 zaudēja Kauņas "Žalgiris" un visu sēriju zaudēja ar 1:3.

Pārpildītajā “Žalgira” arēnā mājinieki spēlēja ar lielu iedvesmu un...viņiem viss gāja no rokas. Tikai divas kļūdas pirmajā puslaikā - “Olympiacos” piecas, labāki rādītāji gandrīz visās pozīcijās, izņemot spiedienu groza apakšā. Viesi centās saasināt spēli. Pirmajā puslaikā viņi izprovocēja 16 piezīmes un iemeta 16 no 20 brīvmetieniem.

“Žalgiris” izprovocēja deviņas piezīmes un tika pie pieciem brīvmetieniem, taču otrajā ceturtdaļā sajuta tālmetienu garšu. Līdz pārtraukumam “zaļie” iemeta 8 no 14 trīspunktu metieniem, šajā rādītājā sasniedzot 57,1% precizitāti. Arī tuvāk grozam viņu trāpīgums bija augsts - realizēti 11 no 18 divpunktu metieniem. Puslaikā 51:37 Kauņas kluba labā.

Nākamajās 10 minūtēs “uguņošana” turpinājās. “Žalgira” spēlētāji otrajā un trešajā ceturtdaļā sameta 55 punktus, pusstundas beigās panākot 22 punktu pārsvaru - 78:56. Viesu līderim Spanulim nekrita tālmetieni un tikai Jāņa Strēlnieka rezultatīvā spēle vēl ļāva “Olympiacos” sapņot par labvēlīgu iznākumu.

Izšķirošās ceturtdaļas pirmajās četrās minūtēs Strēlnieks izcēlās ar divpunktnieku un 2+1 gājienu, bet Kaila Viltjera tālmetiens ļāva saskatīt gaismu tuneļa galā - 83:71. Nākamajās četrās minūtēs “Žalgira” pārsvars svārstījās 11-15 punktu robežās, taču katra izspēle tuvināja Kauņu milzīgam panākumam. Arī, sākoties pamatlaika pēdējām 100 sekundēm, mājinieku atrāviens bija rakstāms ar divciparu skaitli - 93:80.

Spriedze bija tik liela, ka 73 sekundes pirms pamatlaika beigām abas komandas saņēma tehniskās piezīmes. Kostas Papanikolau lieliski spēlēja aizsardzībā, neļaujot “Žalgirim” gūt nākamos punktus, bet Brendons Deiviss atstāja laukumu ar piecām personiskām piezīmēm. Četrdesmit sekundes pirms pamatlaika beigām Papanikolau kavēja Pangosu un saņēma nesportisko piezīmi. “Olympiacos” spēlētājs nekautrējās pateikt visu, ko domā, saņēma otro tehnisko piezīmi un tika noraidīts. Pangosa brīvmetieni vēstīja par intrigas beigām - 96:86.

Jānis Strēlnieks 21:17 minūtēs guva 17 punktus (2p 3/4, 3p 2/5, 1p 5/5), izcīnīja divas atlēkušās bumbas aizsardzībā, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, pārķēra vienu bumbu, saņēma vienu personisko piezīmi, izprovocēja trīs pārkāpumus un nopelnīja lietderības koeficientu 22.