Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Sevastova atsauc dalību no turnīra Štutgartē

© scanpix.ee

Hantimansijskā izšķirošo uzvaru "Fed Cup" Pasaules 2. grupas "play off" mačā pret Krieviju guvusī Anastasija Sevastova atteikusies no plāniem doties uz Štutgartes "Premier" turnīru, kurā nepiedalīsies vēdera vīrusa.

Sevastovai Vācijā trešdien bija paredzēta tikšanās ar šī turnīra 2011. gada čempioni Jūliju Gērgesu, kurai Anastasija šomēnes zaudēja Čārlstonas "Premier" turnīra pusfinālā.

Sevastova pirms gada Štutgartē pārvarēja divas kārtas jeb tika līdz ceturtdaļfinālam, kur piekāpās sev ļoti neparocīgajai rumānietei Simonai Halepai. Ceturtdaļfināla sasniegšana ļāva nopelnīt 100 reitinga punktus.

To aizstāvēšana šonedēļ Anastasijai būtu ļoti sarežģīta - nepieciešama ne vien spēcīgās Gērgesas uzvarēšana, bet pēc tam arī pasaules ceturtās raketes Eļinas Svitoļinas apspēlēšana.

Sevastovu pamatturnīrā kā laimīgā zaudētāja aizstās Vācijas tenisiste Karīna Vithefta, kura var kļūt par Aļonas Ostapenko pirmo pretinieci 2. kārtā, no kuras šo turnīru ceturtdien sāks Latvijas pirmā rakete.

Vithefta 1. kārtā sacentīsies ar citu kvalifikācijā spēlējušu tenisisti Zarinu Dijasu no Kazahstānas. Savukārt par Gērgesas pretinieci kļuva kvalifikāciju izgājusī čehiete Marketa Vondroušova.