Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Džeriņš un Cibuļskis pievienojas, trīs atskaitīti

© scanpix.ee

Gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, kas jaunnedēļ sāksies Dānijā, šodien pirmoreiz uz ledus kāpa Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, kamēr no kandidātu pulka atskaitīti trīs gados jaunie spēlētāji.

Pagājušās nedēļas nogalē Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi, piedzīvojot piekto un sesto zaudējumu pārbaudes ciklā. Mūsējiem priekšā vēl trīs mači - savā laukumā divas reizes jātiekas ar Šveici, kā arī viens duelis paredzēts ar Kanādu, kas pasaules čempionātam gatavosies Rīgā. Latvijas valstsvienība pirmo maču pasaules čempionātā aizvadīs 5. maijā ar norvēģiem.

Tikmēr turpinās gatavošanās, un šodien pirmoreiz uz ledus kāpa aizsargs Oskars Cibuļskis un centra uzbrucējs Andris Džeriņš, kuri sezonu pavadīja Čehijas klubā Hradeckrāloves "Mountfield".

Abi Latvijas izlases rindas papildināja pagājušajā nedēļā, taču pirmās dienas pavadīja trenažieru zālē, vēl neiesaistoties treniņos uz ledus. Gan Cibuļskis, gan Džeriņš pasaules čempionātā būs starp valstsvienības līderiem.

Tāpat šodien no kandidātu pulka atskaitīti trīs gados jaunie hokejisti - vārtsargs Ernests Tomass un aizsargi Roberts Kaļķis un Renārs Kārkls.

17 gadus vecais Tomass, kura uzaicināšana bija lielākais pārsteigums šajā pavasarī, jo vārtsargs nefigurēja pat U18 izlases kandidātu sarakstā, aizvadītajā sezonā vienu reizi devās laukumā Optibet hokeja līgā. Savukārt Kaļķis un Kārkls pārstāvēja Krievijas Jaunatnes hokeja līgā spēlējošo "Rīgu". Kaļķis 58 spēlēs izcēlās ar 13 punktiem, bet Kārkls 57 mačos tika pie 12 punktiem.