Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Somijas izlasei pievienojas NHL spēlētāji

Par dalību šā gada pasaules hokeja čempionātā paziņojuši Karolīnas "Hurricanes" rezultatīvākie spēlētāji Sebastians Aho un Teuvo Tereveinens, kuru pārstāvētā Somijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju.

Iepriekš Somijai no Nacionālās hokeja līgas bija piekrituši vien Dalasas "Stars" aizsargs Jūliuss Honka un vārtsargs Harri Seteri, kurš Floridas "Panthers" rindās šosezon aizvadīja deviņas spēles, toties netrūka atteikumu. Beidzot Somijas galvenais treneris Lauri Marjameki saņēmis pozitīvas vēstis, izdzirdot jāvārdu no talantīgajiem uzbrucējiem.

20 gadus vecais Sebastians Aho 78 spēlēs sakrāja 65 (29+36) punktus un bija rezultatīvākais Karolīnas "Hurricanes" rindās, bet par nieka vienu punktu no viņa atpalika 23 gadus vecais Teuvo Tereveinens (23+41), kurš piedalījās visās 82 spēlēs. Aho piedalīsies trešajā pasaules čempionātā karjerā, bet Tereveinenam tā būs debija.

Tagad Somijas izlases treneru štābs gaida valstsvienības kapteiņa Miko Koivu un Mīkaela Granlunda atbildi pēc izstāšanās Stenlija kausa pirmajā kārtā, kur Minesotas "Wild" piecās spēlēs atzina Vinipegas "Jets" pārākumu.

35 gadus vecais "Wild" kapteinis Koivu regulārajā sezonā 82 spēlēs tika pie 45 (14+31) punktiem, bet 26 gadus vecais Granlunds 77 mačos sakrāja 67 (21+46) punktus un bija otrais punktiem ražīgākais vienībā. Stenlija kausā Koivu ar četrām piespēlēm bija rezultatīvākais komandā, kamēr Granlunds nopelnīja trīs (1+2) punktus.