Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Usiks nevēlas boksēties Krievijā

© f64

Pasaules boksa Supersērijas fināla norises vieta un laiks joprojām nav zināms, taču Krievija ir ļoti aktīva, lai šo maču sarīkotu pie sevis. Tikmēr viena no fināla dalībnieka ukraiņa  Oleksandra Usika pārstāvis ir paziņojis, ka, ja Krievija iegūs šīs tiesības, viņi atteiksies no cīņas.

Sākotnēji tika plānots, ka Supersērijas fināls risināsies 11. maijā Saūda Arābijā, taču Usika traumas dēļ tas notiks vēlāk. "Marta beigās parastā darba situācijā Aleksandrs sajuta diskomfortu elkonī. Kad tas pārauga sāpēs, izlēmām vērsties pie ārsta. Tagad jau ar pārliecību varam teikt, ka operācija nebūs vajadzīga. Aleksandrs drīzumā atgriezīsies pie treniņiem," informē Usika promouters un "K2 Promotion" vadītājs Aleksandrs Krasjuks.

Krievijas puse piedāvājusi cīņu aizvadīt jūlijā Maskavā. "Pārpirkt šo cīņu viņi varbūt var, taču nevar piespiest Usiku boksēt tur. Neesam devuši savu piekrišanu cīņas aizvadīšanai Krievijā. Lai cīņa varētu notikt Maskavā, vajadzīga visu procesa dalībnieku piekrišana. Mēs tādu piekrišanu pilnīgi noteikti neesam devuši," saka Aleksandrs Krasjuks.

"Supersērijas organizatori mums atsūtīja atsūtīja vēstuli, kur teikts, ka ir intriģējošs Krievijas piedāvājums aizvadīt finālu jūlija mēnesī Maskavā.

Pirmkārt, eksistē sporta ministra pavēle par to ka, Ukrainas sportisti nedrīkst aizvadīt treniņus vai sacensības Krievijā.

Otrkārt, Usiks ir dzimis Krimā, bet pēc zināmajiem notikumiem pārcēlās uz kontinentālo Ukrainu. Bez tam Supersērijas ietvaros Usiks jau ir boksējis pretinieka teritorijā - Berlīnē pret Marko Huku un Rīgā pret Mairi Briedi. Paskaidrojām, ka pretinieka teritorija mūs nebiedē, bet šajā situācijā nevaram pieņemt šādu piedāvājumu. Pēc tam organizatori nolēma, ka cīņa, visticamāk, nenotiks Maskavā. Tagad gaidām mača datuma un vietas paziņošanu," atzīt Usika oficiālais pārstāvis.

Aleksandrs Usiks: "Visticamāk, būšu gatavs cīnīties jūnija beigās vai jūlija sākumā, taču cīņa noteikti nenotiks Krievijā. Protams, tā var būt Krievijā, bet tādā gadījumā bez Aleksandra Usika."