Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Rīgas "Dinamo" arī nākamajā sezonā trenēs Ankipāns

© Raimonds Volonts/Dinamoriga/lv

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" vadība šodien notikušajā padomes sēdē lēmusi, ka komandu arī nākamajā sezonā vadīs Ģirts Ankipāns, kurš galvenā trenera amatu pārņēma septembra beigās. Viņam uzdots nekavējoties sākt darbu pie sastāva veidošanas.

"Izskatot jautājumus par Rīgas "Dinamo" gatavošanos Kontinentālās hokeja līgas 11. sezonai, padome uzklausīja ģenerālmenedžera Ģirta Ankipāna, kurš no 2017. gada 28. septembra bija arī galvenā trenera pienākumu izpildītājs, ziņojumu," rakstīts kluba mājaslapā publicētajā vēstījumā. "Padome nolēma apstiprināt Ankipānu par komandas galveno treneri un uzdeva nekavējoties sākt darbu pie sastāva komplektācijas un sagatavošanās plāna izstrādes."

Aizvadītajā sezonā Rīgas "Dinamo" 56 spēlēs izcīnīja tikai deviņas uzvaras pamatlaikā un ar 50 punktiem Rietumu konferencē palika pēdējā vietā, kamēr visas līgas kopvērtējumā izdevās apsteigt Hantimansijskas "Yugra", kas vakar tika izslēgta no dalībnieku pulka. Tāpat Kontinentālo hokeja līgu pameta Toljati "Lada", kas arī sakrāja 50 punktus. Prezidents Dmitrijs Černišenko norādīja, ka pēc nākamās sezonas tiks izslēgta vēl vismaz viena komanda.

Laika posmā no 31. augusta līdz 5. oktobrim Rīgas "Dinamo" piedzīvoja 14 zaudējumus pēc kārtas, zaudējot cerības pēc ilgāka pārtraukuma kvalificēties Gagarina kausa izcīņai. Neveiksmju sērijas laikā no komandas aizgāja galvenais treneris Sandis Ozoliņš, un viņa vietā stājās Ankipāns, kuram bija uzticēti ģenerālmenedžera pienākumi. Viņa debijā izdevās izbraukumā tikt pie punkta pret Maskavas CSKA, kas sasniegusi Rietumu konferences finālu. Regulāro čempionātu "Dinamo" pabeidza uz uzvarošas nots, mājās ar 3:1 pieveicot Helsinku "Jokerit". Ar precīziem metieniem izcēlās Lauris Dārziņš, Brendons Makmilans un Daniels Bērziņš.