Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu brauks bez Dārziņa

© F64

Gatavošanos pasaules čempionātam hokejā turpina Latvijas izlase, kas iesoļojusi treniņu otrajā nedēļā. Šodien kļuvis zināms, ka uz Dāniju nedosies uzbrucējs Lauris Dārziņš. Viņš turpina rehabilitāciju pēc iepriekš gūtā savainojuma, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

Pagājušajā pavasarī Lauris Dārziņš kopā ar komandas biedriem gatavojās pasaules čempionātam, tomēr pārbaudes spēlē īsi pirms turnīra sākuma viņš iedzīvojās krustenisko saišu savainojumā, kas laukumā liedza doties pusgadu. Tāpat starp Dārziņu un Latvijas Hokeja federāciju vēlāk izveidojās publisks dialogs par ārstēšanās izmaksu segšanu un situāciju ap spēlētāju apdrošināšanu kopumā.

Šodien noskaidrojies, ka Dārziņš nepiedalīsies arī 2018. gada pasaules čempionātā, kas 4. maijā startēs Dānijā. Uzbrucējs turpina rehabilitācijas procesu pēc iepriekš gūtā savainojuma, vēsta Latvijas Hokeja federācija. Dārziņš iepriekš piedalījās pārbaudes spēlē pret Kanādas valstsvienību, kas norisinājās pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Oficiālā turnīrā Dārziņš Latviju iepriekšējo reizi pārstāvēja 2016. gadā, olimpisko spēļu kvalifikācijā trīs mačos izceļoties ar trim piespēlēm. Savukārt 2015. gada pasaules čempionātā viņš septiņos mačos sakrāja desmit punktus, palīdzot Latvijas valstsvienībai tomēr noturēties spēcīgāko komandu pulkā.

Pēc atgriešanās no savainojuma Dārziņš parakstīja līgumu ar Kontinentālās hokeja līgas klubu Rīgas "Dinamo", kura rindās aizvadīja 24 spēlēs un sakrāja 18 punktus, kļūstot par piekto rezultatīvāko spēlētāju komandā. Iepriekšējā sezonā Dārziņš 56 spēlēs sakrāja 29 punktus.

Iepriekš kļuva zināms, ka uz pasaules čempionātu nebrauks komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš. Tāpat maz ticama ir vārtsarga Jāņa Kalniņa pievienošanās.