Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Olimpiskais hokejs: Krievi pārspēj čehus un tiek finālā

© fhr.ru

Phončhanas olimpiskajā hokeja turnīrā šodien risinās vīriešu pusfināli. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētie "Olimpiskie sportisti no Krievijas" (OAR) ar 3:0 apspēlēja Čehijas izlasi un iekļuva lielajā finālā, kas risināsies 25. februārī plkst. 6.10 pēc Latvijas laika.

OAR un Čehijas cīņa bija dienas gaidītākā spēle, savukārt otrajā pusfinālā spēkosies Kanāda un pārsteidzošā Vācijas izlase. Phjončhanas olimpiādē OAR sāka ar neplānotu piekāpšanos Slovākijai (2:3), bet turpinājumā pārliecinoši pieveica Slovēniju (8:2) un ASV valstsvienību (4:0), izcīnot pirmo vietu grupā, savukārt ceturtdaļfinālā pārspēja norvēģus (6:1). Čehija uzvarēja Dienvidkoreju (2:1), Kanādu (3:2 PM), Šveici (4:1) un triumfēja grupā, savukārt ceturtdaļfinālā tika galā ar amerikāņiem (3:2 PM).

Pusfināla pirmais periods aizritēja līdzīgā cīņā, komandas demonstrēja labu hokeju, bet OAR uzbrukumi izskatījās bīstamāki - labi momenti bija Sergejam Kaļiņinam un Kirilam Kaprizovam. Vārtu attiecība sanāca 9-6 par labu hokejistiem, kuri Phjončhanas spēlēs cīnās bez nacionālā karoga.

Otrā perioda vidū OAR iemeta divas ripas. Vispirms Pāvels Dacjuks nokontrolēja ripu pie zilās līnijas, pa labo malu tika uz priekšu un izpildīja piespēli, ko realizēja Ņikita Gusevs, raidot apaļumu tuvajā stūrī. Pēc video atkārtojama noskatīšanās tika atzīts, ka viss noticis atbilstoši noteikumiem. Jau pēc 27 sekundēm čehu vārtos ielidoja vēl viena ripa - krievi aizskrēja pretuzbrukumā, Ivans Teļegins ielauzās zonā, nokļuva tuvāk pretinieku cietoksnim, veica piespēli, savukārt Vladislavs Gavrikovs meta tukšajā stūrī, pārspējot Pāvelu Francouzu. Šajā periodā čehi uzbruka vairāk (metienu attiecība 14-8), taču Znaroka un Vītoliņa padotie bija efektīvāki savu iespēju izmantošanā.

Trešajā periodā čehi atkal bija aktīvāki, taču OAR darbojās pietiekami pārliecinoši, nosargāja savu cietoksni neieņemtu, bet pēdējā minūtē Iļja Kovaļcuks no sarkanas līnijas raidīja ripu pretinieku tukšajos vārtos - 3:0.