Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Olimpiskais hokejs: Norvēģija ielaiž sešus vārtus pret krieviem

© Tass/Scanpix

Pārliecinošo uzvaru Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā izcīnīja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēta Krievijas olimpisko sportistu izlase, kas pārspēja Norvēģiju ar 6:1.

Krievijas olimpisko sportistu izlase pēdējo spēli aizvadīja 18. februārī, noslēdzošajā grupu turnīra mačā pārspējot ASV ar 4:0, kamēr norvēģi vakar spēlēja pret Slovēniju kvalifikācijas raundā jeb astotdaļfināla. Jau pirms spēles bija skaidrs, ka tikai brīnums un veiksme var palīdzēt norvēģiem pārspēt meistarīgāku pretinieku.

Taču veiksme nestāvēja klāt - vienā no spēles epizodēm komandas vārtsargam Larsam Haugenam no acīm izkrita kontaktlēcas, kas ietekmēja viņa sniegumu pirmā perioda laikā. Īsi pēc šī momenta Mihails Grigorenko ar metienu no iemetiena apļa atklāja rezultātu - 1:0. Norvēģu problēma turpinājās - Nilkass Rjosts tika noraidīts no laukuma, un krievi realizēja vairākumu - pēc Sergeja Mozjakina metiena ripa lidoja garām vārtiem un no apmales atleca Ņikitam Gusevam uz nūjas, uzbrucējs meta no šaura leņķa - 2:0. Perioda pēdējā minūtē ripa no laukuma stūra tika piegādā Vjačeslavam Voinovam, kurš bija precīzs - 3:0. Pēc pirmās trešdaļas krieviem piederēja pārliecinošs pārsvars metienos - 19:2.

Otrajā periodā norvēģu vārtos stājās Henriks Haukelands, kuram tā bija debija olimpiskajā spēlēs. Vārtsargs veiksmīgi iesaistījās spēlē, un laukuma spēlētāji devās meklēt laimi pretējā laukuma pusē. Vienu reizi tas arī izdevās - pēc piespēles no aizvārtes Aleksandrs Bonsaksens apturēja ripu ar kāju un ar otro kustību iemeta to Vasilija Košečkina sargātajos vārtos - 3:1. Pēc minūtes trīs vārtu pārsvars tika atjaunot - Iļja Kovaļčuks piespēlēja uz vārtu priekšu, kur Sergejs Kaļiņins iestūma to Haukelandam aiz muguras - 4:1. Izmantojot divus iepriekšējos vairākumus, krievi realizēja arī trešo - pēc Nesterova piespēles gar vārtiem ripa ar rikošetu no norvēģu pirmo vārtu autora Bonsaksena ielidoja mērķī - 5:1.

Noslēdzošajā trešdaļā krievi pārsvarā spēlēja pretuzbrukumos, ļaujot norvēģiem veidot uzbrukumus. Petera Tūresena trenētajiem hokejistiem trūka meistarības un spēka, lai varētu samazināt deficītu, savukārt krievi palielināja pārsvaru līdz 6:1 - Grigorenko atstāja ripu Ivanam Teļeginam, kurš iemeta ripu vārtos.