Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Berkulis: Ar ierasto ātrumu Andrejs šodien cīnītos par sešinieku

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu masu starta sacensībām izteicās, ka ātrums distancē šodien bija sliktākais no visiem startiem šajā olimpiādē.

"Andreju saticis vēl neesmu. Zinu to, ka viņš trasē nokrita, bet ātrums distancē bija sliktākais no visiem, kas šajās olimpiskajās spēlēs viņam bijis. Pats redzēju, ka, iebraucot šautuvē, viņam slēpes totāli neslīdēja," stāsta Berkulis.

"Servisa cilvēki testē slēpes un palīdz Andrejam izvēlēties labākās no kādiem trim pāriem. Nezinu, kas notika. Varbūt kļūdījās. Iešu runāšu ar pašu Andreju, sapratīšu viņa izjūtas, prasīšu arī servisam," skaidro treneris. "Šosezon vispār slēpes reti nav slīdējušas, bijušas tikai nianses. Bet šodien, redzot tikai nelielo nobraucienu pirms stadiona, grupa slīdēja prom no Andreja. Parasti, ja esi aizmugurē, tad ej kopā ar grupu. Šodien tā nebija."

NRA

"Šodien šaušana Andrejam bija salīdzinoši laba. Ar viņa ikdienas ātrumu viņš varēja cīnīties par sešinieku. Jā, pēdējā šaušanā viņš aizšāva garām divus, bet vienalga - ar trim sodiem ierastajā ātrumā viņš varēja cīnīties par desmitnieku."

"Kopumā olimpiskajās spēlēs labākā ir 12. vieta. Protams, gribējās labāk, jo mērķis bija augstākas vietas. Grūti vēl ko piebilst. Negribas teikt, ka ir slikti, bet labi arī nav. Citu iemeslu jau nav - tā joprojām ir šaušana, kas liedz cīnīties par augstām vietām," piebilst Berkulis.