Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Sports

Biatlona izlases treneris: Tas ir ļoti negaidīti un pat nepatīkami...

© Romāns Kokšarovs, F64 Photo Agency

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu 20 km individuālās distances nespēja atbildēt, kās noticis ar Andreju Rastorgujevu, kurš pieļāva sešas kļūdas, tai skaitā četras, šaujot guļus.

"Nav pat lāga, ko komentēt," atzīst Berkulis. "Pirmajā šaušanā mainījās vējš, mazliet no labās pacēla visus šāvienu uz gabarīta vienpadsmit, bet otrajā šaušanā vējš atkal no kreisās puses bija spēcīgāks vējš. Trešajā šaušanā trīs kļūdas bija ļoti negaidītas. Parasti ir problēmas ar stāvus šaušanu, bet šoreiz sanāca guļus šaušanā. Neesmu vēl saticis Andreju, būs jāprasa viņam, vai viņš kaut ko grieza vai negrieza."

"Pirms sacensībām viss bija kārtībā. Piešaude bija ļoti laba. Nebija kur piesieties, viss pa centru," atklāj treneris. "Pirms šodienas Andrejs masu startā bija 22. vietā. Skatīsimies, kā būs, kad saskaitīs visus punktus. Cerēsim, ka šis nebija pēdējais starts."

"Sajūtu ziņā ir ļoti negaidīti un pat nepatīkami. Domāju, ka Andrejam pašam ir vēl nepatīamāk. Trīs sodi vienā šaušanā guļus - tā šosezon vēl nebija bijis. Vējā viņš tika galā, bet šodien šeit netika..." neizpratnē ir treneris.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / Publicitātes foto

"Nezinu, neko nevaru komentēt," lakonisks pēc starta bija Andrejs Rastorgujevs. "Jārunā ar treneriem un servisu, kas bija trasē. Viss bija kārtībā. Nezinu, kas notika, jārunā ar treneriem."