Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Daiļslidotājas priekšnesuma laikā noslīd kleita: Tā varēja būt katastrofa!

© EPA / Scanpix

Dienvidkorejas daiļslidotāja Jura Mina savā olimpiskajā debijā kopā ar partneri Aleksandru Gamelinu piedalījās pāru sacensībās, taču jau priekšnesuma sākumā Minai radās problēmas ar kleitu, kas noslīdējusi no pleca, un viņa vēlāk atzina medijiem, ka visu laiku satraukusies par to, ka viņas apģērba augšdaļa noslīdēs pavisam. Par spīti tam Mina pabeidza priekšnesumu un kopā ar Gamelinu izcīnīja devīto vietu.

22 gadus vecā Jura Mina savā valstī notiekošajās olimpiskajās spēlēs piedzīvoja debiju šāda līmeņa sacensībās, un jau pāris sekundes pēc priekšnesuma sākuma viņu sagaidīja viens no ļaunākajiem scenārijiem - viņas apģērba augšdaļa noslīdēja un atsedza kreiso plecu.

Lai arī Minai sacensību laikā vairākkārt nācās piekārtot savu apģērbu, lai izvairītos no lielākām problēmām, viņa nepārtrauca priekšnesumu un beigās arī kopā ar Gamelinu uzrādīja augstvērtīgu rezultātu, iegūstot devīto vietu.

PAR LATVIJAS OLIMPIEŠU CERĪBĀM PHJONČHANĀ LASI JAUNĀKAJĀ "SPORTA AVĪZES" NUMURĀ / NRA

Pēc sacensībām Mina medijiem atzina, ka visa priekšnesuma garumā bijusi nobijusies, ka viņas kleitas augšdaļa jebkurā brīdī var aiziet pa gaisu: „Piecas sekundes uz ledus, un kleitas āķītis atnāca vaļā. Ja tas būtu atrāvies pavisam, tad noslīdēt varēja visa mana apģērba augšdaļa.”

Mina paskaidroja, ka nav apstājusies, lai novērstu nelaimi, jo zinājusi, ka šāda rīcība maksātu viņai un viņas partnerim punktus kopvērtējumā.

„Šīs ir manas pirmās olimpiskās spēles, tas bija mans pirmais iznāciens uz olimpiskā ledus, un tas varēja izvērsties par pilnīgu katastrofu,” sacīja Mina. „Es biju ļoti satraukusies.”

Vēlāk gan Mina spēja atrast situācijā arī amizanto pusi, sociālajā tīklā „Twiiter” pārpublicējot vairākus jokus par šo atgadījumu, kā arī apsoloties kārtīgi sašūt savas drēbes individuālajās sacensībās.