Sevastova izvirza Latviju vadībā mačā pret Poliju

© AFP/Scanpix

Latvijas tenisistes šodien Tallinā notiekošajā "Fed Cup" Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupas turnīra mačā sacenšas ar Poliju. Anastasija Sevastova (WTA 15.) pirmajā vienspēlē ar 6:1, 6:2 sagrāva Magdalēnu Frehu (WTA 144.). Ranga 6. vietā esošā Aļona Ostapenko otrajā vienspēlē spēkosies ar Magdu Lineti (#56).

Abu komandu otro numuru meistarības un sasniegumu līmenis ir ļoti atšķirīgs, kas uzskatāmi bija redzams šodienas spēlē. Freha līdz šim vēl ne reizi nebija sacentusies ar Top 20 tenisistēm, viņas kontā ir tikai viena uzvara pret ranga pirmā simtnieka tenisistēm, pieveicot 97. numuru Rišelu Hogenkampu.

Sevastova prognozējami ar lieliem sarežģījumiem šodienas cīņā nesaskārās. Anastasijai tikai 58 minūtes ilgajā spēlē divi no trim zaudētajiem geimiem bija ar savu servi.

Sevastova, kura izlasē spēlē pēc astoņu gadu pārtraukuma, šodien guva 12. uzvaru (12-3) "Fed Cup" vienspēlēs, atkārtojot Latvijas rekordu, kas līdz šodienai vienatnē piederēja Larisai Savčenko (12-7).

Atskaitot 2010. gada zaudējumu tā laika pasaules trešajai raketei Karolīnai Vozņacki, Sevastovai pārējie divi zaudējumi izlasē bija ļoti sen - 2005. un 2006. gadā, kad viņa spēlēja attiecīgi 15 un 16 gadu vecumā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.