Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Usiks pirms cīņas ar Briedi: Jā, kļūšu par smagsvaru un tikšos ar Džošua

© f64

Latvijas boksa karaļa Maira Brieža nākamais pretinieks ukrainis Oleksandrs Usiks atklājis, ka nākotnē plāno pāriet uz smagsvaru divīziju, taču pirms tam grib pierādīt, ka ir labākais pasaulē pašreizējā svarā.

"Briedis ir spēcīgākais pretinieks, kāds man bijis profesionāļa karjeras laikā. Viņam ir 23 uzvaras pēc kārtas, viņam ir spēcīgs sitiens, un tas padara ikvienu bīstamu. Ringā no manis redzēsiet manu boksu - to, pie kā esmu strādājis nedēļām," teica Oleksandrs Usiks, kurš ir pasaules čempions WBO versijā pirmajā smagajā svarā.

PAR USIKU, BRIEDI UN GADSIMTA CĪŅU LASI JANVĀRA "SPORTA AVĪZĒ"

"Vienmēr gatavojamies 12 raundu cīņai, taču centīšos, cik vien spēšu, un parādīšu visu, pie kā esmu strādājis un ko protu. Tad redzēsiet," norādīja 31 gadu vecais ukrainis, kurš supersērijā tika izsēts ar pirmo numuru un tiek uzskatīts par sacensību galveno favorītu. Taču Briedis cer, ka mājas sienas viņam palīdzēs palikt nepieveiktam.

Pirms gaidītās cīņas Usiks arī komentēja pārcelšanos uz smagsvaru divīziju un stāšanos pretī Entonijam Džošua. "Jā, es to darīšu, taču mazliet jāpagaida. Kļūšu par smagsvaru un visiem parādīšu, cik labs esmu. Jā, cīnīšos ar Džošua, taču tam vēl nav pienācis īstais brīdis," teica 31 gadu vecais Usiks.

"Tas ir jautājums, kuru man uzdod visi," par dueli ar Džošua teica Usiks. "Kad satiksimies ringā, noskaidrosim, kurš ir labāks. Būs laba cīņa." Ukrainis arī sacīja, ka labprāt spēkotos Lielbritānijā, jo tā ir boksa dzimtene un fani no Lielbritānijas joprojām seko viņa gaitām. "Vienmēr viņiem gribu parādīt pašu labāko sniegumu."