Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Melbārdis izcīna sudrabu PK pēdējā posmā, Ķibermanis piektajā vietā

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Pasaules kausa sezonas pēdējā posmā bobslejā, kas norisinās Kēnigszē, Vācijā, četrinieku sacensībās Oskara Melbārža pilotētā ekipāža ieguva dalītu otro vietu, bet Oskara Ķibermaņa ekipāža otrajā braucienā pakāpās uz piekto vietu.

Atšķirībā no vakardienas divnieku sacensībām, šoreiz dalībnieku sarakstā bija tikai divas Latvijas ekipāžas - Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Jāni Jansonu, Matīsu Mikni un Helviju Lūsi, kā arī Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Jāni Strengu un Arvi Vilkasti.

Ķibermanis un Melbārdis trasē devās pirmajā starta grupā viens pēc otra, un abas Latvijas ekipāžas arī uzrādīja vienādu starta laiku (4.86). Trasē nedaudz ātrāks bija Melbārdis, kurš Ķibermani apsteidza par 0.05 sekundēm.

Tobrīd Latvijas sportisti bija divās pirmajās vietās rezultātu sarakstā, taču visai drīz viņus no pirmā trijnieka izstūma trīs Vācijas ekipāžas. Pārliecinoši vislabākais bija Niko Valters, kurš par gandrīz divām sekundes desmitdaļām apsteidza Lohneru, kamēr Frīdrihs bija tikai sekundes simtdaļu priekšā Melbārdim.

Taču Vācijai pēc pirmā brauciena visas goda pjedestāla pozīcijas tomēr netika - to izjauca vēlāk startējušais Austrijas pilots Maiers, kurš uzrādīja vienādu laiku ar Frīdrihu. Līdz ar to trešo un piekto vietu tobrīd šķira tikai viena sekundes simtdaļa, turklāt medaļa nepavisam nebija neaizsniedzama arī Ķibermanim.