Ostapenko Sidnejā neveiksmīgs starts arī dubultspēļu turnīrā

© Sipa USA/ SCANPIX

Divu pagājušās sezonas "Grand Slam" turnīru uzvarētāju veidotā Aļonas Ostapenko un Slounas Stīvensas komanda nespēja pārvarēt Sidnejas "Premier" dubultspēļu turnīra 1. kārtu, ar 6:1, 4:6, 8:10 zaudējot Katerinas Bondarenko un Keisijas Delakvas duetam.

Skaitot vienspēles, Ostapenko šogad zaudējusi visos trīs mačos, bet viņas pāriniecei Stīvensai divi zaudējumi, turklāt amerikāniete ļoti neveiksmīgi spēlē jau vairākus mēnešus - viņai pēdējā uzvara vienspēlēs bija "US Open" finālā, bet kopš tā laika sakrāti jau septiņi zaudējumi pēc kārtas.

Ostapenko un Stīvensai šodien Sidnejā pretī stājās dubultspēlēs meistarīgākas spēlētājas ar daudz lielākiem panākumiem. Lai arī ukrainietei Bondarenko dubultspēlēs tikai trīs tituli, viens izcīnīts "Grand Slam" līmenī, kad viņa ar māsu Aļonu 2008. gadā uzvarēja "Australian Open". Tikmēr Austrālijas tenisistei Delakvai, kura vienspēlēs vairs nestartē, ir septiņi dubultspēļu tituli un septiņi zaudēti "Grand Slam" fināli. Viņai no šodienas mača dalībniecēm visaugstākais reitings ar 9. vietu.

Aļonai ar pārinieci šodienas mačā bija iespējas, taču tās palika neizmantotas, jo izšķirošajos brīžos precīzāk darbojās cīņas favorītes. Ostapenko un Stīvensa supertaibreikā ieguva minibreika pārsvaru (5:3), kas gan uzreiz tika zaudēts, bet vēlreiz vadībā izvirzīties neizdevās.

Par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens reitinga punkts un 1730 dolāri.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.