Sevastovas aizsardzība Sidnejā piekāpjas Cibulkovas uzbrukumam

© AFP / Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 15.) Sidnejas turnīra 1. kārtas cīņā neizdevās apturēt bijušās finālistes Dominikas Cibulkovas uzbrukumus, ranga 26. vietā esošajai slovākietei zaudējot ar 3:6, 1:6.

Sevastovas aizsardzība 10 minūtes ilgušajā mača atklāšanas geimā ieguva trīs breikbumbas, bet Cibulkova visas pārliecinoši atspēlēja. Tradicionāli ļoti agresīvi uzbrukumā spēlējošā Cibulkova sestajā geimā izmantoja daudz iespēju Sevastovas otrās serves izspēlēs, tādā veidā šajā geimā iegūstot trīs no četriem punktiem un breika pārsvaru ar rezultātu 4:2.

Anastasijai nākamajā geimā radās lielas cerības uz atspēlēšanos, iegūstot trīs breikbumbas pēc kārtas, taču atkal nekā - Cibulkova visas atspēlēja ar dominējošu uzbrukuma spēli, nevienas breikbumbas izspēlē Latvijas otrajai raketei iespējas nedod. To viņai nebija arī aiznākamajā geimā, kad Cibulkova, servējot par uzvaru setā, nezaudēja nevienā izspēlē.

2. seta pirmajā geimā bija iepriekšējā seta sestā geima atkārtojums. Sevastovai atkal bezcerība spēlē ar otro servi, un Cibulkova izcēlās ar ļoti līdzīgu breiku iepriekšējam, arī šoreiz trīs punktus nopelnot uzbrukumos Anastasijas vājām otrajām servēm. Pēc sasteigta trešā geima, kurā viņa trīs reizes iesita tīklā, Sevastovai bija jau divu breiku deficīts, strauji tuvojoties Melburnai.

Sevastova nelāgi sāktajā setā pirmo un arī vienīgo geimu ieguva tikai tad, kad jau bija iedzinējos ar 0:4, turklāt piektajā geimā nācās atspēlēt breikbumbu. 2013. gadā Sidnejas finālu sasniegusī Cibulkova divas atspēlēja sestajā geimā, arvien turoties komfortablā attālumā. Mačs beidzās ar vēl vienu Cibulkovas breiku pret Sevastovu, kuras pretestība vairs nebija tādā līmenī kā cīņas pirmajā pusē.

Sevastova pirmoreiz spēlēja Sidnejas pamatturnīrā, šajā Austrālijas pilsētā divreiz iepriekš zaudējot kvalifikācijā. Zaudējums 1. kārtas cīņā šoreiz Sevastovai dod vienu reitinga punktu un 6140 dolāru prēmiju. Sevastovai šonedēļ punkti nebija jāaizstāv, jo pērn viņa gada otrajā nedēļā bez uzvarām nostartēja Hobārtas "International" sērijas turnīrā. Sevastovas nākamā pieturvieta būs Melburna, kur pēc septiņām dienām sāksies gada pirmais "Grand Slam" turnīrs.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais