Ostapenko zaudē arī sezonas otrajā mačā

© AFP/ SCANPIX

Aļonai Ostapenko (WTA 7.) sezonas pirmās uzvaras gaidīšana būs jāatliek uz "Australian Open", jo Sidnejā to gūt neizdevās, ar 6:7(3), 1:6 piekāpjoties bijušajai pasaules astotajai raketei Jekaterinai Makarovai, kurai pašreiz reitingā 33. vieta.

Ostapenko zaudējuma iemesli bija ierastie - vāja servēšana (pirmā serve tikai 41% un 11 dubultkļūdas) un paviršs teniss izspēlēs. Lai arī tieši Ostapenko pārsvarā diktēja spēli no gala līnijas, viņai no tā labumu gūt neizdevās, pārāk bieži kļūdoties ar spēlēšanu pa līnijām.

Pateicoties laba līmeņa spēlei uzņemšanā, Aļona 1. setā trīs reizes atspēlēja breiku, neļaujot Makarovai divreiz izservēt setu, bet taibreikā pretiniecei palīdzēja ļoti daudz. Makarova piecus no septiņiem punktiem saņēma pēc Ostapenko nepiespiestajām kļūdām (viena ar servi un četras ar sitieniem autā), bet vēl divus ieguva ar labām servēm.

Ostapenko bija iespēja 2. setu sākt ar breiku, taču viņa divreiz pārāk spēcīgi atsita Makarovas servi, netrāpot laukumā. Nākamais geims beidzās ar Aļonas kārtējo dubultkļūdu. Pēc trešā geima rezultāts kļuva vēl nepatīkamāks - 0:3.

Ostapenko izslēdzās ceturtajā geimā, kad pieļāva četras dubultkļūdas pēc kārtas. Tā bija otrā reize mačā, kad viņai vienā geimā četras dubultkļūdas. Tas pats notika arī cīņas pirmajā geimā. Beidzot droša servēšana pie rezultāta 0:5 deva Ostapenko goda geimu šajā setā, bet uz neko vairāk viņa nebija spējīga.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.