Sevastovai Brisbenas turnīrs beidzas ar zaudējumu pusfinālā

© AFP / Scanpix

Anastasijai Sevastovai (WTA 16.) joprojām nav izdevies iekļūt "Premier" finālā, piektdien Brisbenā trešo reizi zaudējot šī līmeņa turnīru pusfinālā, kad viņa ar 6:7(3), 4:6 piekāpās spēcīgi uzbrukušajai Baltkrievijas tenisistei Aleksandrai Sasnovičai (WTA 88.).

Sevastova 1. setā lielākoties bija skatītājas lomā, jo Sasnoviča spēcīgi servēja un jaudīgi uzbruka, dominējot ļoti izteikti, kā rezultātā Anastasijai pārsvarā nācās nodarboties ar aizsardzības funkcijām un cerēt uz veiksmi.

Latvijas tenisiste divreiz atspēlējās, bet trešo reizi viņai tas neizdevās. Sevastova atguva breiku (2:4), vēlāk no 5:6, 0:30 tika līdz taibreikam, bet tur divreiz zaudēja savas serves izspēlēs, kad Sasnovičai izdevās neatvairāmi uzbrukumi, savukārt uzņemšanā Anastasijai variantu nebija.

Sasnoviča pēc seta devās prom no laukuma, jo viņai bija nepieciešams medicīnas pārtraukums. Baltkrievijas tenisiste maču aizvadīja ar nosaitētām abām kājām. Viņai arī turnīra laikā uzkrāts pamatīgs nogurums, šodien aizvadot septīto maču (Sevastovai par trim mazāk), turklāt pēdējos četros viņa bija spēlējusi trīs setus!

Sevastovai ilgās pauzes laikā bija saruna ar treneri, kas gan vairāk bija aktīvs Ronalda Šmita monologs ar dažām Anastasijas atbildēm. Uzvaras formulu atrast neizdevās, lai gan cīņas otrā puse mūsu tenisistei aizritēja cerīgāk.

Būdama ievērojami nogurusi, Sasnoviča 2. setā spēlēja acīmredzamā taupības režīmā, koncentrējoties savas serves geimiem. Sevastovai sākumā netraucēta servēšana, un tieši viņa pirmā ieguva breikbumbas, kad divas izcīnīja sestajā geimā. Sasnoviča izglābās no 15:40 un ļoti grūti atspēlēja pirmo breikbumbu, kad spēja aizsniegties līdz no tīkla nokritušai bumbiņai.

Līdz tam brīdim savas serves geimos darbojoties bez grūtībām, Sevastova pēkšņi tika nobreikota devītajā geimā. Viņai bija divas iespējas panākt 5:4 vadību, taču Anastasija divreiz izsita autā. Sasnoviča pēc otrās reizes pie "vienādi" Sevastovu pārsteidza ar diagonālo uzbrukumu pirmajai servei, iegūstot savu vienīgo breikbumbu setā. Sevastovai ļoti svarīgā punkta izspēlē "forehand" auts, un Sasnoviča drīz varēja servēt par uzvaru mačā. Anastasija pēdējā geimā no 15:40 atspēlēja pirmo mačbumbu, bet otro novērst nebija lemts.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.