Sevastova stundas laikā sasniedz ceturtdaļfinālu

© Scanpix/Reuters

Otro pārliecinošo uzvaru Francijas pilsētas Strasbūras WTA „International” vienspēļu tenisa turnīrā guvusi Latvijas sportiste Anastasija Sevastova. Divos setos (6:1, 6:2) viņa tika galā ar jauno Francijas cerību Kristinu Mladenoviču, izcīnot savu 150. uzvaru starptautisko turnīru ietvaros. Par vietu pusfinālā Sevastova rīt spēkosies ar Vācijas tenisisti Kristinu Baruā (WTA 77.).

Strasbūras WTA turnīrā šodien bija kārta otrās kārtas spēlēm. Vienā no tiem piedalījās arī Anastasija Sevastova, kura varēja tikt pie savas septītās uzvaras pēc kārtas WTA tūrē. Vakar pirmās kārtas mačā liepājniece bija nodemonstrējusi ļoti pārliecinošu spēli, kolumbietei Marianai Duke Marino (WTA 101.) zaudējot tikai divus geimus, bet šodien viņas pretiniece bija pērnā gada „French Open” čempione junioru ieskaitē – francūziete Kristina Mladenoviča (WTA 235.). 17 gadus vecā tenisiste lielākos panākumus ir guvusi junioru sacensībās un ITF turnīros, bet vakar izcīnīja arī pirmo uzvaru WTA līmeņa sacensībās, trijos setos uzveicot Šveices pārstāvi Stefāniju Fogeli (WTA 76.). Ja Sevastova kortā vakar pavadīja tikai nepilnas piecdesmit minūtes, tad Mladenovičai tās bija vairāk nekā divas stundas. Iespējams, arī šī faktora dēļ Latvijas tenisiste bija pārliecinoša cīņas favorīte un to pierādīja arī spēles gaitā.

Spēli ar servi iesāka Francijas tenisiste un izgāzās – jau pirmajā geimā trīs dubultkļūdas. Anastasija uzvarēja ne vien šo, bet arī trīs nākamos geimus, tiekot priekšā ar 4:0. Arī seta turpinājums bija līdzīgs vakardienai – pie goda geima viņas pretiniece tika, bet neko vairāk nespēja – 6:1. Arī otrā seta sākums bija līdzīgs vakardienas spēlei – pretiniecei radās pirmā iespēja uzvarēt pie Sevastovas serves. Ja Duke Marino to nespēja, tad Mladenoviča savu iespēju izmantoja. Vadībā 17 gadus vecā sportiste gan pabija tikai uz neilgu brīdi – nākamajos geimos atkal dominēja liepājniece, izcīnot savu septīto WTA līmeņa uzvaru pēc kārtas. Rezultāts varēja būt identisks kā vakar, taču beigās par geimu zaudēts vairāk – 6:1, 6:2. kopumā (ITF un WTA turnīros) Sevastovai šī bija jubilejas – 150. uzvara.

Spēles statistika 6:1, 6:2

Rādītājs Anastasija Sevastova Kristina Mladenoviča

Eisi 2 0

Dubultkļūdas 2 8

Precīza 1. serve 54% 54%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 15/26 14/33

Uzvarēti punkti pie 2. serves 13/22 10/28

Breikpunktu realizācija 7/13 2/7

Uzvarētie punkti 65 44

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Latvijas sportistei pienākas 70 reitinga punkti, kas jau atkal ļaus sasniegt jaunu rekordpozīciju WTA rangā, kā arī 5340 ASV dolāru prēmiju. Rīt par iekļūšanu pusfinālā Anastasija tiksies ar Vācijas tenisisti Kristinu Baruā, kura WTA rangā šobrīd ir 77. vietā. Šodien 2. kārtas spēlē viņa ar 7:5, 6:3 apspēlēja austrieti Ivonni Moisburgeri.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais