Ostapenko paraugturnīrā Taizemē piekāpjas arī Kontai

© EPA / Scanpix

Aļona Ostapenko Taizemes pilsētā Huahinā notikušajā četru Top 10 spēlētāju paraugturnīrā finišēja pēdējā vietā, zaudējot arī savā otrajā cīņā, kurā viņa ar 3:6, 2:6 atzina Johannas Kontas pārākumu.

Pasaules septītās raketes Ostapenko mačs pret Kontu (#9) bija ļoti līdzīgs vakardienas neveiksmīgajai cīņai pret Karolīnu Pliškovu (1:6, 4:6). Aļona arī šoreiz 2. setā nenosargāja breika pārsvaru un nesekmīgi servēja abos setos - Kontai izdevās septiņi breiki.

Ostapenko bez tradicionāli nestabilas un neuzticamas servēšanas arī daudz neprecizitāšu gan izspēlēs, gan pretinieces serves pieņemšanā, bieži izvēloties pārāk avantūriskus uzbrukumus.

Ostapenko Lielbritānijas pirmo raketi Kontu nav spējusi pieveikt arī oficiālās cīņās, viņai 2017. gadā zaudējot divreiz - februārī "Fed Cup" ietvaros Tallinā un jūnijā "Premier" sērijas turnīrā Īstbornā.

Ostapenko un Konta sacentās mačā par 3. vietu, bet pirms tam tika izspēlēts "World Tennis Thailand Championship" fināls, kurā ranga līdere Simona Halepa ar 6:2, 6:3 pieveica pasaules ceturto numuru Pliškovu.

Ostapenko nākamajā nedēļā vēl vairākas dienas plānota uzkavēšanās Huahinā, kur nodrošināti treniņu apstākļi, bet pēc tam došanās uz Ķīnas pilsētu Šeņdžeņu, kur gadu mijā startēs viens no jaunās sezonas pirmās nedēļas trim turnīriem (pārējie divi būs Oklendā un Brisbenā (tur spēlēs Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova)). Ostapenko pirmoreiz spēlēs Šeņdžeņā, kur būs otrais numurs aiz Halepas. Ostapenko pēc Šeņdžeņas piedalīsies "Premier" turnīrā Sidnejā, bet pēc tam dosies uz "Australian Open" Melburnā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.