Sevastovai pārliecinoša pirmā uzvara Strasbūrā

© Romāns Kokšarovs

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova uzvarējusi sesto spēli pēc kārtas WTA līmeņa turnīros. Šodien Strasbūras WTA „International” sacensību pirmajā kārtā viņa 47 minūšu laikā tika galā ar savu vienaudzi, kolumbieti Marianu Duke Marino (WTA 101.) – 6:1, 6:1.

Jau otro gadu pirms „French Open” tenisa turnīra Latvijas vienspēļu tenisa līdere Anastasija Sevastova bija nolēmusi piedalīties citas Francijas pilsētas Strasbūras WTA ”International” sērijas sacensībās. Ja pirms gada liepājniece sacensības sāka no kvalifikācijas un zaudēja izšķirošajā spēlē par tikšanu pamatturnīrā, tad šogad situācija jau pamanījusies – pirms nedaudz vairāk kā nedēļas Eštorilā Sevastova izcīnīja pirmo WTA vienspēļu titulu un WTA rangā šonedēļ ir 58. vietā. Tas mūsu tenisistei šogad ļāvis būt pat pamatturnīra izlikto sportistu vidū – 7. numurs.

Anastasijas pretinieci šoreiz noteica pat divās izlozēs – vispirms tika lemts, ka tā būs kāda no kvalifikācijas turnīra veiksminiecēm, bet pēc tam precizēta – kolumbiete Mariana Duke Marino. Tāpat kā Anastasijai arī Duke Marino ir 20 gadi un arī viņa šogad tika pie pirmā WTA titula karjerā, februārī uzvarot savā dzimtenē Bogotā. Citi rezultāti viņai gan vājāki, tāpēc arī rangā tikai 101. vieta. Līdz šim abas tenisistes savā starpā bija tikušās reizi – pirms diviem gadiem Eštorilas WTA turnīra kvalifikācijā Duke Marino bija uzvarējusi ar 7:6(5), 6:2. Šoreiz gan pārliecinoša spēles favorīte bija Latvijas sportiste.

Spēles sākums Anastasijai izdevās ļoti labs. Jau pirmajā geimā tika uzvarēta pretinieces serve, bet vēlāk vēl trīs geimi pēc kārtas, kas deva 4:0 vadību. Pie savas serves liepājniece bija gana aukstasinīga – geimi bija līdzīgi, taču pretiniecei iespējas atgūt kaut geimu nebija. Seta noslēgumā Anastasija vēl reizi lauza sāncenses servi un noslēdza setu pēc 22 minūšu cīņas – 6:1. Arī otrajā setā cīņas gaita būtiski nemainījās. Pirmajā geimā kolumbiete gan tika pie pirmās breikbumbas mačā, taču to nerealizēja. Pretinieces servi Anastasija lauza ceturtajā geimā un no tā brīža visi jautājumi pa spēles uzvarētāju tika noņemti. Spēles galarezultāts 6:1, 6:1 pēc nepilnu 50 minūšu cīņas, kaut arī Anastasijai sekmīgas bija tikai 42% pirmās serves.

Spēles statistika 6:1, 6:1

Rādītājs Anastasija Sevastova Mariana Duke Marino

Eisi 1 0

Dubultkļūdas 2 1

Precīza 1. serve 42% 76%

Uzvarēti punkti pie 1. serves 11/20 12/29

Uzvarēti punkti pie 2. serves 20/28 3/9

Breikpunktu realizācija 5/5 0/1

Uzvarētie punkti 54 32

2. kārtā Sevastovas sāncense būs 17 gadus vecā Francijas pārstāve Kristina Mladenoviča (WTA 235.), kura triju setu mačā prata apspēlēt šveicieti Stefāniju Fogeli (WTA 76.) – 6:3, 1:6, 7:6(5). Bet par uzvaru 1. kārtā mūsu sportiste nopelnījusi 30 reitinga punktus un 2950 ASV dolāru prēmiju.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais