Ostapenko un Sevastova piekritušas pārstāvēt Latviju Federācijas kausā

© SCANPIX

Šonedēļ savu dalību Latvijas tenisa izlasē februārī notiekošajā Fed Cup turnīrā ir apstiprinājušas abas Latvijas labākās tenisistes – Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova.

Tā ir pirmā reize, kad Latvijas tenisa izlasē startēs divas WTA ranga TOP 20 spēlētajas, tādējādi ievērojami palielinot Latvijas iespējas iegūt augstu pozīciju turnīrā un iekļūt pasaules grupā.

Fed Cup 2018.gadā norisināsies kaimiņvalstī Igaunijā no 7.līdz 10.februārim. Latvijas izlase piedalīsies Eiropas/Āfrikas zonas 1. grupā. Latvija ir trešajā grozā.

Juris Savickis, Latvijas Tenisa Savienības prezidents: ''Pārrunu rezultātā ir izdevies iegūt apstiprinājumu abu Latvijas tenisa zvaigžņu - Aļonas Ostapenko un Anastasijas Sevastovas dalībai Latvijas tenisa izlasē, Fed Cup turnīrā. Abu tenisistu dalība turnīrā ierindo Latviju starp favorītu valstīm cīņā par uzvaru, paverot Latvijai iespēju Fed Cup turnīru atvest arī uz Rīgu.''

WTA rangā Aļona Ostapenko ar 5010 punktiem šobrīd ieņem 7.vietu, bet Anastasija Sevastova šobrīd atrodas 16.vietā ar 2475 punktiem. A. Ostapenko šogad sensacionāli triumfēja Francijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā un kļuva par pirmo neizsēto čempioni kopš 1933. gada. A.Sevastova savukārt iekļuva US Open ceturtdaļfinālā, pārspējot pasaules slaveno tenisisti Mariju Šarapovu.

Latvijas izlasi šajās sieviešu Fed kausā pārstāvēs:

- Aļona Ostapenko
- Anastasija Sevastova
- Diāna Marcinkēviča
- Daniela Vismane

Federāciju kauss (Fed Cup) ir pasaulē lielākās sieviešu tenisa izlašu sacensības, kuras norisinās jau no 1963. gada. Ideja par Federāciju kausu radusies 1919. gadā, kad amerikāņu tenisa spēlētāja Hazela Hotkisa Veightmana (Hazel Hotchkiss Wightman) nāca klajā ar sieviešu sacensību konceptu. 1995. gadā Federāciju kausa nosaukumu nomainīja uz īsāku - šobrīd tas tiek dēvēts par Fed kausu, kurš pasaulē norisināsies jau 53. reizi. Nākamgad turnīrs norisināsies Tallinā, piedalīsies arī Latvijas sieviešu tenisa izlase. Tāda paša tipa turnīs vīriešiem ir Davis Cup.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.