Pirmdiena, 20.maijs

redeem Salvis, Selva, Venta

arrow_right_alt Sports

Sporta veterāni tiekas ikgadējā godināšanā

GULBENIEŠIEM PIRMAIS KAUSS. Pie viena no kausiem šajā godināšanā ir ticis arī Gulbenes novads ar Gulbenes Sporta centra direktora vietnieci Daci Anču priekšgalā. Viņa saka – pirmo reizi gulbenieši ir tikuši pie 1. vietas kausa 2. grupā. Tas izcīnīts 54. Latvijas pašvaldību veterānu – senioru 2017. gada sporta spēļu finālsacensībās © Monika SILA

Pirmajā adventē vakar, 3. decembrī, Rīgā, Lielajā ģildē, notika Latvijas Sporta veterānu savienības 27. atskaišu konference un 20. salidojums. Tā pulcināja pārstāvjus no Latvijas pašvaldībām, pilsētu, novadu, sporta klubu sporta darba organizatorus un sporta veterānus.

Piesātinātā diena beidzās ar medaļnieku apbalvošanu. To atklāja savienības prezidents Daumants Znatnajs. Viņš teica, ka sporta veterānu rindās un apbalvojamo skaitā ir sportisti no 30 līdz 90 gadu vecumam. D. Znatnajs pauda, ka sportisti seniori ir stiprie Latvijas cilvēki, ikviens no kuriem sirdī ir par savu valsti, ir tās patrioti. Kopumā godināšanas pasākumā tika apbalvoti vairāk nekā 300 sporta veterānu, kas saņēma dažādas atzinības. Īpaši emocionāla izvērtās nominācijas «Simtgades liecinieks» piešķiršana pirmajiem, kas to pelnījuši. D. Znatnajs sacīja, ka ne visi aicinātie varēja ierasties. Kāds veterāns informējis, ka šobrīd kopj slimo sievu. D. Znatnajs aizkustināts teica, ka tādi ir īsti vīri, kuri ar savu dzīves gājumu veduši Latviju uz simtgadi. Šajā nominācijā sporta veterānu cildināšana ir tikai sākusies, tā turpināsies nākamgad.

Monika Sila

Vakara gaitā tika izdalīti neskaitāmi uzvaru kausi, goda zīmes, nozīmītes, atzinības diplomi, ziedi un labie vārdi. Šis pasākums, kā uzsvēra daudzi veterāni savstarpējās sarunās, viņus mudina turpināt regulāri trenēties, piedalīties sacensībās, būt sociāli aktīviem, skaistiem, sakoptiem, draudzīgiem, možiem un veselīgiem garā un miesā, par spīti gadiem un neizbēgamajām vecuma kaitēm. Pēc svinīgās daļas sekoja balle un mielasts, kā arī savstarpēja draudzēšanās. Sports vieno veterānus pāri novadiem, jo viņi regulāri satiekas sacensībās.