"Knicks" bez Porziņģa zaudē Orlando

Nacionālajā basketbola asociācijā Ņujorkas "Knicks" bez Kristapa Porziņģa un Tima Hārdeveja – diviem saviem rezultatīvākajiem spēlētājiem, kuri nepiedalīsies arī rītdienas mačā – ar 100:105 piekāpās Orlando "Magic".

„Knicks” šoreiz bija jāiztiek bez Kristapa Porziņģa, kurš iepriekšējā mačā izmežģīja potīti, turklāt vakar arī bija apslimis. Šī ir Porziņģa trešā izlaistā spēle šosezon. Savukārt pirmoreiz šosezon spēlē nepiedalījās Tims Hārdevejs, kurš negaidīti palika malā kājas savainojuma dēļ, lai gan vēl pāris stundas pirms mača bija paredzēts, ka viņš dosies laukumā. Pēc mača "Knicks" vēstīja, ka Hārdevejs un Porziņģis nedosies arī izbraukumā uz nākamo spēli rīt pret "Pacers".

Hārdeveja vietā sākumsastāvā pirmoreiz devās debitants Damjens Dotsons, kamēr Porziņģa vietu ieņēma Maikls Bīzlijs. „Knicks” spēles sākums sanāca ļoti pieticīgs, ar vāju aizsardzību nonākot iedzinējos 19:36. Turku centram Enesam Kanteram bija grūtības ar Nikola Vučeviča ierobežošanu, kamēr Orlando aizsargs Evans Furnjē tika pie vairākiem brīviem tālmetieniem.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā „Knicks” gan veica nelielu izrāvienu, kas pēc tam tika turpināts arī pēc pārtraukuma. Orlando rezervisti vairākkārt nospēlēja nepārliecinoši, bet „Knicks” debitants Franks Nilikinā trāpīja vairākus metienus. Puslaika pēdējās sekundēs Dags Makdermots Ņujorkai iemeta tālmetienu ar sodu, un praktiski viss „Magic” pārsvars bija dzēsts (54:51).

Trešajā ceturtdaļā turpinājās Orlando neveiksmes no tālmetienu līnijas, bet Ņujorkai arvien biežāk pie punktiem tika Kanters un Bīzlijs. Rezultāts gan tāpat attīstījās līdzvērtīgi, un pēdējā ceturtdaļa tika sagaidīta ar „Knicks” tikai divu punktu deficītu.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā ar efektīgu „put-back” danku izcēlās Orlando aizsargs, bijušais „Spurs” spēlētājs Džonatons Simonss. „Knicks” ļoti neveiksmīgs izrādījās ceturtdaļas vidus, kad Vučevičs tika pie brīva danka ar sodu un pēc tam iemeta tālmetienu, un četras minūtes pirms beigām Orlando bija vadībā 95:85.

„Knicks” vēl paspēja parūpēties par intrigu - 30 sekundes pirms beigām tālmetienu iemeta Džarets Džeks, un rezultāts tapa 96:99. Furnjē pēc tam nekļūdījās četros soda metienos pēc kārtas. Bīzlijs gan vēl iemeta no groza apakšas (100:103), taču palika vairs tika četras sekundes, Vučevičs iemeta abus soda metienus, un Orlando uzvarēja ar 105:100.