Gulbis vēlreiz pret Lopesu – cīņa par ceturtdaļfinālu

Madrides ATP „Masters Series” tenisa turnīrā šodien 3. kārtas cīņas, lai noteiktu tos astoņus tenisistus, kuri turpinās cīņu par titulu. Labas cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā ir arī latvietim Ernestam Gulbim, kuram otro reizi divu nedēļu laikā būs jācenšas uzvarēt spānis Felisiano Lopess.

Aizvadītajā naktī Madridē valdīja lielas svinības – vietējais „Atletico” futbola klubs kļuva par pirmajiem UEFA Eiropas līgas turnīra čempioniem. Tomēr ne par to stāsts – šodien Madridē turpināsies ATP „Masters Series” tenisa turnīrs, kas vairumam tenisistu ir pēdējā pārbaude pirms „French Open”. Turnīra 16 labāko tenisistu vidū ir arī Ernests Gulbis, kuram ir labas cerības iekļūt arī labāko astotniekā.

Madrides turnīrā uz māla seguma Gulbis līdz šim gadam vēl nebija guvis nevienu uzvaru (pērn zaudējums vācietim Tomijam Hāsam). Šogad izaicinājumi pirmajās divās kārtās bija visai lieli – vispirms pretī stājās aizvadītās nedēļas Eštorilas turnīra čempions, spānis Alberts Montanjess (ATP 33.) , bet vakar arī Minhenes turnīra uzvarētājs, krievs Mihails Južnijs (ATP 13.). Abi mači Gulbim iznāca visai līdzīgi – pirmajā setā sīva spēkošanās, kas noslēdzas ar Ernesta panākumu, bet otrajos setos pretiniekiem „baterijas nosēdās” un latvieša pārākums šaubas neradīja. Ja vērtē Gulbja sniegumu, tad tas pagaidām nav bijis tik izcils kā Romas pusfinālā pret Nadalu - serve visa mača garumā nav bijusi izcila, čopus pretinieki biežāk noķēruši. Tomēr iespējams, ka ar tik pilnu atdevi Ernestam nemaz nav vajadzējis spēlēt un šīs divas spēles bijušas tikai kā iesildīšanās.

Trešajā kārtā daudzi Gulbim pretiniekos gaidīja amerikāni Endiju Rodiku, lai uz māla mūsu tenisists beidzot varētu atspēlēties amerikānim par zaudējumiem ASV, tomēr Rodiks 3. kārtu nesasniedza. Madridē Rodiks gan ieradās, nospēlēja dubultspēli, tomēr vakar pret Felisiano Lopesu uz spēli neizgāja. Iemesls – jau vairākas dienas amerikāni nomokot slikta dūša. Rodika vietu ieņēma laimīgais zaudētājs, spānis Oskars Ernandess, tomēr viņš nespēja izmantot savu iespēju un zaudēja Lopesam ļoti pārliecinoši – 1:6, 2:6. Līdz ar to jau otro reizi divu nedēļu laikā Ernestam būs jāspēlē pret 28 gadus veco mājinieku.

Turnīra pirmajā kārtā spānis ar 6:3, 6:3 uzveica poli Lukašu Kubotu, tādējādi šajā turnīrā kortos pavadījis mazāk laika nekā Ernests. Atšķirībā no Gulbja pirmo divu kārtu pretiniekiem, Lopess aizvadītajā nedēļā nespēlēja, lai labāk sagatavotos savam mājas turnīram (tieši Madridē Lopess dzīvo). Kopumā mājas sienas viņam gan pārāk nav palīdzējušas – pērn pirmo reizi Madridē uz māla seguma Lopess zaudēja pirmajā kārtā, bet iepriekš, startējot hard seguma kortos, labākais sasniegums bijis ceturtdaļfināls (2003., 2007. un 2008. gadā). Jāpiemin, ka vakar Lopess atteicās no dubultspēles muguras šapju dēļ, bet pagaidām nav informācijas, ka viņš būtu nolēmis nespēlēt šodien.

Abiem šīs dienas pretiniekiem šī būs trešā savstarpējā cīņa – pirmā bija pērnā gada izskaņā Stokholmā, bet otrā pirms divām nedēļām Romā. Tieši pēdējā spēle var vairāk norādīt par spēku samēriem – toreiz pirmais sets bija ļoti līdzīgs un Ernests uzvarēja vien taibreikā ar 8:6, bet otrajā setā spāņa pretestība bija pilnībā salauzta – 6:1. Pret Lopesu ļoti efektīvi bija Ernesta saīsinātie sitieni, kuriem Lopess nespēja izsekot un izskriet līdzi. Tikmēr spāņa priekšrocība bija labā serve un spēle pie tīkla (šajā elementā Lopess ir spēcīgāks par Ernestu). Bukmeikeru skatījumā Ernests šodien ir pārliecinošs cīņas favorīts, bet vai šīs statuss tiks apliecināts redzēsim vakarā – spēle plānota kā pēdējā Arantas Sančesas Vikario vārdā nosauktajā kortā un varētu sākties ap 21:00. Spēli video formātā kā ierasts varēsiet skatīties „Viasat Sport Baltic” TV kanālā, kā arī dažādos interneta resursos.

Šīs spēles uzvarētājs nākamajā kārtā noteikti tiksies ar Šveices tenisistu, jo savā starpā tiksies Rodžers Federers un Stanislass Vavrinka. Šī turnīra galveno favorītu, spāni Rafaelu Nadalu šodien gaida pārbaudījums pret servju meistaru Džonu Isneru, bet no citiem mačiem saistošākie varētu būt starp Nikolasu Almagro un Huanu Monako, kā arī Davidu Fereru un Marinu Čiliču.

ATP "Mutua Madrilena Madrid Open"

2. kārtas rezultāti

Spēle Rezultāts

(1) Roger Federer - Benjamin Becker 6:2 7:6(4)

(2) Rafael Nadal - Oleksandr Dolgopolov Jr. 6:4 6:3

(3) Andy Murray - Juan Ignacio Chela 6:3 6:3

Nicolas Almagro - (4) Robin Soderling 6:4 7:5

(6) Fernando Verdasdco - Ivo Karlovic 7:6(5) 6:3

Guillermo Garcia-Lopez - (7) Jo-Wilfried Tsonga 6:2 (Tsonga izstājās)

(8) Marin Cilic - Eduardo Schwank 6:3 6:0

(9) David Ferrer - Marcos Baghdatis 1:6 6:3 7:5

Ernests Gulbis - (10) Mikhail Youzhny 7:6(2) 6:4

(12) Gael Monfils - Philipp Petzschener 1:1 (Petzschener izstājās)

(13) John Isner - Santiago Giraldo 1:6 7:6(6) 6:2

(15) Stanislas Wawrinka - Leonardo Mayer 6:4 4:2 (Mayer izstājās)

Juan Monaco - (16) Thomaz Bellucci 6:2 6:2

Jurgen Melzer - Mardy Fish 3:6 6:1 6:4

Victor Hanescu - Daniel Munoz-De La Nava 6:0 4:6 6:3

Feliciano Lopez - Oscar Hernandez 6:1 6:2

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais