Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bertānam ar pieciem tālmetieniem sezonas rekords un uzvara pret Čikāgu

© AP/ SCANPIX

Nacionālajā basketbola asociācijā savu karjeras rekordu realizētajos trīs punktu metienos atkārtoja Dāvis Bertāns, kurš spēlē pret Čikāgas "Bulls" (2-9) guva 16 punktus. Viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" (8-5) turnīra tabulā ierakstīja graujošu panākumu ar 133:94.

Bez pēdējās spēlēs jau ierastajiem aizdomās turamajiem, šo spēli "Spurs" sastāvā izlaida arī Denijs Grīns (hamstrings) un Manu Džinobili (atpūta), kas pirmo reizi starta sastāvā ļāva doties Brinam Forbsam.

Pēc ilgāka pārtraukuma šajā spēlē pie lielāka spēles laika izdevās tikt Dāvim Bertānam. Latviešu basketbolists laukumā pavadīja 18:41 minūtes, gūstot savu šīs sezonas rekordu - 16 punktus (1p. 1/2, 3p. 5/6). Ar pieciem rezultatīviem trejačiem latviešu basketbolists atkārtoja savu NBA karjeras labāko rādītāju, kas šonakt tika izdarīts ar vismazāk mēģinājumiem. (Pērn tam bija nepieciešami septiņi un deviņi mēģinājumi aiz tālmetiena līnijas). Bez gūtajiem punktiem Bertāns savā statistikā ierakstīja arī trīs rezultatīvas piespēles un divas personīgās piezīmes. Bertāna +/- koeficients bija +11.

AP/ SCANPIX

Spēles ievads "Spurs" basketbolistiem lielas grūtības nesagādāja, viegli tiekot galā ar "Bulls" aizsardzību un ātri panākot 18:6. "Spurs" pie rezultatīvā starta neapstājās, sasniedzot savu rezultatīvāko pirmo ceturksni šajā sezonā, Rūdijam Gejam noslēdzot pirmās 12 minūtes ar rezultātu 37:15, kas vienlaicīgi bija arī zemākais punktu skaits uz kāda Sanantonio basketbolistiem bija izdevies noturēt savus pretiniekus.

Spēles otrajā ceturtdaļā pēc nospēlētām trīs minūtēm pirmo reizi laukumā devās Dāvis Bertāns, kuram uz parketa izdevās pavadīt nepilnas divas minūtes, līdz latviešu basketbolists tika nomainīts pret Pau Gazolu. Tobrīd rezultāts jau bija 50:25 teksasiešu labā. Ceturtdaļas otrajā pusē Bertāns atkal uz nelielu brīdi devās laukumā, spējot realizēt savu pirmo uzbrukuma iespēju no tālās distances. Treneris Popovičs ar savas komandas sniegumu otrajā ceturtdaļā nevarēja būt apmierināts, jo "Bulls" samazināja starpību līdz desmit punktu atstatumam. Puslaika izskaņā Rūdija Geja sniegums ļāva nedaudz vieglāk uzelpot "Spurs" līdzjutējiem. Ejot pārtraukumā, rezultāts bija 63:47.

Spēles otrajā puslaikā Sanantonio komanda nostabilizēja savu vadību virs 20 punktu robežas, neļaujot Čikāgai sapņot par atspēlēšanos. Pusotru minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām Sanantonio pārsvars bija 27 punkti, kas ļāva Popovičam justies pietiekami pārliecinātam, lai laukumā atkal laistu Bertānu, kurš arī šajā iznācienā garām nemeta, izmantojot savu otro iespēju no tālmetienu līnijas. Rezultātā pirms noslēdzošās spēles daļas "Spurs" bija priekšā ar 97:70.

Spēles noslēdzošajā ceturksnī Bertāns negrasījās apstāties pie iepriekš gūtajiem sešiem punktiem, pierādot savas snaipera īpašības, kuras sezonas līdzšinējā gaitā "Spurs" pilnā apmērā neizmantoja. Ceturtā perioda pirmajā pusē rūjienietis realizēja vēl divus tālmetienus, panākot rezultātu 115:74. Savu pirmo garām aizmesto metienu Latvijas izlases uzbrucējam nācās izpildīt līdz ar uzbrukuma laika beigām, nesagatavotā situācijā, bet daudz netrūka arī līdz tā realizēšanai. Pusotru minūti pirms spēles izskaņas Bertāns no stūra raidīja grozā savu piekto trīs punktu metienu sešos mēģinājumos. Tādējādi Sanantonio "Spurs" ar graujošu rezultātu 133:94 sakāva Čikāgas "Bulls", tiekot pie astotā panākuma sezonā.

Ar "double-double" rādītājiem šajā mačā izcēlās Pau Gazols, gūstot 21 punktu un savācot desmit bumbas zem groziem. Savukārt zaudētāju sastāvā pa 17 punktiem guva Robins Lopess un Bobijs Portiss.