Sevastova ar otro uzvaru iekļūst "WTA Elite Trophy" pusfinālā

© AFP / Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 15.) uzvarēja arī otrajā mačā Džuhajā notiekošajā "WTA Elite Trophy" turnīrā, ar 6:3, 6:4 pieveicot reitingā astoņas pozīcijas zemāk esošo čehieti Barboru Stricovu. Uzvara grupā Sevastovai nodrošināja Ķīnā notiekošā turnīra pusfinālu.

Sevastova oktobrī Lincas turnīrā uzvarējušajai Stricovai, kura Ķīnā ieradās ar piecu uzvaru sēriju, zaudēja abās iepriekšējās cīņās - 2010. gadā Lincā ar 7:6(5), 1:6, 4:6 un 2011. gadā Tokijā ar 6:7(2), 1:4. Sevastova otrajā mačā izstājās gurna savainojuma dēļ.

Šodienas mačā Anastasijai grūtības bija tikai pašā mačā sākumā, kad viņa nokļuva iedzinējos ar 0:2, pēc tam uzvarot piecos geimos pēc kārtas. Daudz netrūka, lai izdotos sešu geimu sērija, bet Stricova astotajā geimā ar precīzu izgājienu pie tīkla atspēlēja setbumbu. Sevastova uzvaru setā nodrošināja nākamajā geimā ar savu servi. 2. setā vienīgais breiks notika septītajā geimā.

Pirmoreiz spēlējot sezonas otrajā finālturnīrā, Sevastova debiju atzīmējusi ar perfektu uzstāšanos grupā, sasniedzot pusfinālu. Grupu turnīra izspēlēšana ar 2-0 bilanci Sevastovai dod 240 reitinga punktus un 195 100 dolāru prēmiju.

Nākamās pretinieces vārds kļūs zināms rīt, kad noslēgsies grupu turnīrs. Visu četru grupu uzvarētājas tiks izsētas atbilstoši rangam. Pēc tam tiek veikta izloze. Šobrīd pusfināliem kvalificējusies vēl arī Austrālijas pārstāve Ešlija Bārtija.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.