"Spurs" nosūta Bertānu uz fārmklubu

© AP/ SCANPIX

NBA klubs Sanantonio „Spurs” pēc četru spēļu izbraukuma sērijas paziņojis, ka Attīstības jeb D līgas komandai Ostinas „Spurs” pievienosies sezonas sākumā maz spēlējušie Dāvis Bertāns un Deriks Vaits. Bertāns līdzīgus īslaicīgus nosūtījumus uz fārmklubu pieredzēja arī savā debijas sezonā NBA.

Dāvis Bertāns no „Spurs” septiņām spēlēm sezonas ievadā piedalījies tikai četrās, turklāt pārsvarā izejot laukumā nesvarīgās situācijās, kad uzvarētājs jau bijis noskaidrots. Vidēji 7.8 minūtēs viņš guvis 2.3 punktus, pagaidām trāpījis tikai vienu no septiņiem tālmetieniem un savācis 1.3 atlēkušās bumbas. Bertāns pārsvarā netiek izmantots „Spurs” aktuālajā spēlētāju rotācijā, kurā jau tā iztrūkst traumēto Kavai Lenarda, Tonija Pārkera un rezerves centra Žofrē Loverņa.

Bertāns uz Ostinas komandu dažas reizes tika nosūtīts arī pagājušajā sezonā, kad tādējādi viņam tika dota spēļu prakse. Četrās spēlēs pagājušajā sezonā G līgā Bertāns vidēji laukumā pavadīja 31 minūti un guva 14.8 punktus.

USA Today Sports/ SCANPIX

Ostinas „Spurs” šobrīd aizvada savu pirmssezonas treniņnometni, kurā piedalījās arī Tonijs Pārkers, kurš to izmantoja fiziskās kondīcijas atgūšanai. Jauno sezonu Ostinas komanda uzsāks naktī uz ceturto novembri, kad NBA spēli aizvadīs arī Sanantonio „Spurs”, tiekoties ar līgas čempioni Goldensteitas „Warriors”.

Kopā ar Bertānu uz fārmklubu nosūtīts arī 23 gadus vecais aizsargs Deriks Vaits, kurš šovasar tika draftēts ar 29. numuru. Viņš pagaidām laukumā „Spurs” sastāvā ticis vēl mazāk un trīs mačos guvis vienu vienīgu punktu.

Svarīgākais