Ostapenko – jaunākā WTA finālu dalībniece kopš 2009. gada

© AP / Scanpix

Aļona Ostapenko otrdien, 3. oktobrī, kļuva par septīto spēlētāju, kura kvalificējusies Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) finālturnīram, kas risināsies 22.-29. oktobrī Singapūrā.

Divdesmit gadus un 137 dienas vecā Latvijas tenisiste kļūs par jaunāko finālturnīra dalībnieci kopš 2009. gada.

Toreiz Kataras galvaspilsētas Dohas kortos izgāja 19 gadus un 109 dienas vecā Dānijas pārstāve Karolīna Vozņaki (Caroline Wozniacki), kā arī 20 gadus un 89 dienas vecā Baltkrievijas spēlētāja Viktorija Azarenka.

Vozņaki ir otrā visu laiku jaunākā finālturnīru dalībniece aiz Marijas Šarapovas. Amerikā uzaugusī Krievijas superzvaigzne “WTA finals” debitēja 2004. gadā Losandželosā, būdama 17 gadus un 206 dienas veca. Jāpiezīmē, ka astoņas spēlētājas finālturnīrā startē kopš 2003. gada.

Ostapenko būs astotā visu laiku jaunākā finālturnīra dalībniece. Jaunākā vecumā, neskaitot Šarapovu, Vozņaki un Azarenku, debitēja Svetlana Kuzņecova (19 gadi, 137 dienas), Agņeška Radvaņska (19 gadi, 247 dienas), Vera Zvonareva (19 gadi, 364 dienas) un Ana Ivanoviča (20 gadi).

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais