Ostapenko turpina kāpt WTA rangā, sasniedzot astoto vietu

© AFP / Scanpix

Aļona Ostapenko oktobra pirmajā WTA rangā vēlreiz laboja savu rekordu, paceļoties jau uz 8. vietu, kas viņai ir par divām pozīcijām uzlabots iepriekšējais rekords.

Aļona Ostapenko pēc "US Open" publicētajā rangā 11. septembrī ar 10. vietu debitēja WTA ranga pirmajā desmitniekā. Oktobra pirmajā rangā Aļonai vēl viens kāpums, šodien paceļoties divus pakāpienus. Ostapenko apsteidza Svetlanu Kuzņecovu un Dominiku Cibulkovu, kuras zaudēja daudz punktu (attiecīgi 350 un 585), kas pērn nopelnīti Uhaņā. Tikmēr Ostapenko pati Uhaņā ar tikšanu līdz pusfinālam ieguva 350 punktus.

Aļonai kopš šodienas pieder Latvijas rekords vienspēļu rangos. Līdz šim viņa labāko sasniegumu dalīja kopā ar Ernestu Gulbi, kurš 2014. gada vasarā pēc iekļūšanas "French Open" pusfinālā pavadīja četras nedēļas ATP ranga 10. vietā.

Tā kā Ostapenko līdz sezonas beigām punkti nav jāaizstāv, jo viņa pagājušo gadu pabeidza ar sešu zaudējumu sēriju, iespējams kāpt vēl augstāk. Aļona nākamajā nedēļā, visticamāk, ar vēl vienu jaunu rekordu būs 7. vietā, jo tiks apsteigta Johanna Konta. Ostapenko kāpums nenotiks tikai vienā gadījumā - ja Pekinā uzvarēs Cibulkova, bet pati agri izstāsies. Ostapenko Pekinas "Premier Mandatory" turnīru, kas ir 1000 punktu turnīrs, šodien sāks ar dubultspēli kopā ar Soranu Kirsteju, bet pirmā vienspēle rīt, kad jātiekas ar Samantu Stousuru.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova, kura šobrīd iekļuvusi trīs zaudējumu sērijā, dodas pretējā virzienā. Viņu šonedēļ apsteidza Uhaņas čempione Karolīna Garsija, liekot Sevastovai atkāpties uz 19. vietu (-1). Tuvākās sekotājas Sevastovu Pekinas turnīra laikā var izstumt no Top 20.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais