Golovkina un Alvaresa lielā cīņa beidzas ar apšaubāmu neizšķirtu

© Scanpix.ee

Lai arī daudzi uzskatīja, ka uzvarējis Genadijs Golovkins, viņa un Kanelo Alvaresa cīņa ASV pilsētā Lasvegasā noslēdzās neizšķirti, kā arēnā, tā sociālajos tīklos raisot sašutumu. Pārtrūka Golovkina 37 uzvaru sērija, taču viņš joprojām ir palicis nepārspēts un saglabāja savā īpašumā uz kārts liktos pasaules čempiona titulus vidējā (70-73 kg) svara kategorijā WBA, WBC, IBF un IBO versijās.

27 gadus vecais Gvadalaharā dzimušais meksikāņu bokseris Kanelo Alvaress labi aizvadīja pirmos un pēdējos raundus un izpildīja vairākus efektīgus sitienus, tomēr vidējos raundos ringā saimniekoja Karagandā dzimušais Golovkins, kurš izdarīja vairāk precīzu sitienu. Varēja šķist, ka ar Kazahstānas boksera sniegumu būs pietiekami 38. panākumam 38 cīņās, taču nekā.

Golovkinam uzvaru atdeva tikai viens no trim tiesnešiem - Deivs Moreti, kurš cīņu novērtēja ar 115:113 viņam par labu. Adelaida Bērda Golovkina pārākumu saskatīja tikai divos raundos un ar 118:110 par uzvarētāju atzina Alvaresu, kamēr Dons Trella fiksēja neizšķirtu - 114:114. Līdz ar to šajā cīņā uzvarētājs netika noskaidrots - tiesnešu verdikts vairāk nekā 20 tūkstošu skatītāju klātbūtnē arēnā tika sagaidīts ar svilpieniem.

Paredzams, ka abi bokseri dosies ringā atkārtotā cīņā. "Tā bija drāma, šovs. Protams, ka es vēlos ar viņu cīnīties vēlreiz," sacīja Golovkins. "Skatieties, man joprojām ir visas jostas. Joprojām esmu čempions." Savukārt viņa sāncensis Alvaress pēc cīņas izteicās, ka Golovkina sitieni nebija pārāk smagi un sāpīgi: "Godīgi sakot, nē. Septīto un astoto raundu uzvarēju itin viegli. Mēs cīnīsimies vēlreiz, un es viņu tāpat uzvarēšu vēlreiz."

35 gadus vecais Golovkins līdz šim bija uzvarējis visās 37 cīņās, 33 no tām esot pārāks ar nokautu, savukārt meksikānis Alvaress 50 cīņās bija svinējis 49 uzvaras, visas ar nokautu, un piedzīvojis vienu zaudējumu.

Svarīgākais