Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" iegāž 1. trešdaļa, zaudējums pret Omsku

© Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šovakar Kontinentālās Hokeja līgas jaunās sezonas otrajā spēlē Rīgas "Dinamo" hokejisti, vāji aizvadot spēles pirmo trešdaļu un otrās sākumu, nespēja atspēlēties pret Omskas "Avangard" komandu un piedzīvoja zaudējumu ar 4:5.

Spēli aktīvāk uzsāka viesi no Omskas, jau pēc nospēlētas pusotras minūtes izveidojot pirmo bīstamo vārtu gūšanas momentu. Ja šajā epizodē Edgars Masaļskis komandu glāba, tad minūti vēlāk ne – Perins izdarīja piespēli Volkovam vārtu priekšā, kurš meta nekļūdīgi – 0:1. Arī turpinājums nebija gaišās krāsās - noraidījumu nopelnīja Ozoliņš, bet drīz vien pēc tam nodemonstrējot individuālo meistarību, Jaromirs Jāgrs apspēlēja gan aizsargus, gan vārtsargu – 0:2.

Pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem "dinamiešu" vadonis Juliuss Šuplers pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, lai mēģinātu mainīt spēles gaitu. Drīz vien rīdziniekiem izdevās vienus vārtus arī atgūt. Ankipāns izlauzās pret vārtiem, viņa metiena bloķēja pretinieku aizsargs, bet Ģirts pats tika pie atlekušās ripas un – 1:2. Diemžēl "Dinamo" fanu prieki bija īslaicīgi – rīdzinieki atkal nokļuva mazākumā, turklāt uz noraidīto bija abi maiņas biedri – Ozoliņš un Sotnieks. Neilgi pirms Ozo atgriešanās laukumā vēlreiz eleganti nospēlēja Jāgrs, gūstot savus otros vārtus spēlē – 1:3. Ar to vārtu birums gan nebeidzās – otros vārtus mačā guva arī Volkovs, kas ļāva "Avangard" pirmo trešdaļu noslēgt ar triju vārtu pārsvaru – 1:4.

Otrās trešdaļas sākumā vārtos stājās Martins Pruseks, diemžēl drīz arī viņam nācās ķeksēt ripu laikā no sava būra - viņu pārspēja neviens cits kā... Jaromirs Jāgrs, kurš tādejādi sasniedza "hat trick" – 1:5. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un rīdzinieki pretinieku vārtu priekšā spēlēja arvien aktīvāk. Ilgu laiku gan "dinamiešiem" neizdevās neko bīstamu izveidot, tomēr neatlaidība deva augļus – trešdaļas vidū saņēmis piespēli no Lī Sveta, otro reizi šajā mačā izcēlās Ģirts Ankipāns - 2:5. Rīgas "Dinamo" apņēmība arvien pieauga, kas vainagojās ar filigrānu Miķeļa Rēdliha spēli vārtu priekšā un trešajiem rīdzinieku vārtiem – 3:5. Perioda beigās apšaubāmu noraidījumu nopelnīja Ozoliņš, par ko galvenais tiesnesis saņēma ne tikai paša "Dinamo" kapteiņa sašutumu, bet arī tika izsvilpts no līdzjutēju puses.

Trešā perioda sākums tika iesākts aktīvi, tomēr ne vienai, ne otrai komandai nebija reālu vārtu gūšanas momentu un uzbrukumi bieži aprāvās jau pašā saknē. Lieliska iespēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam trešdaļas vidū bija Mārtiņam Cipulim, diemžēl "Avangard" vārtsargs šoreiz bija uzdevumu augstumos un savu komandu glāba no vārtu zaudējuma. "Dinamo" nepadevās un turpināja cīnīties, kas vainagojās ar ceturto vārtu guvumu Miķeļa Rēdliha izpildījumā – 4:5. Trešdaļas beigu daļa aizritēja ātros pretuzbrukumos ar izteiktu "Dinamo" iniciatīvu, tomēr panākt izlīdzinājumu un izglābties neizdevās. Rīdzinieki piedzīvoja otro neveiksmi.