Ostapenko ar bezcerīgi paviršu tenisu uzdāvina Kasatkinai vēl vienu uzvaru

© AFP / Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 12.) šogad otro reizi svarīgā mačā zaudēja krievu vienaudzei Darjai Kasatkinai (WTA 38.), viņai "US Open" 3. kārtā Čārlstonas "Premier" fināla cienīgā atkārtojumā kapitulējot ar rezultātu 3:6, 2:6. Ostapenko ļoti neprecīzā tenisā sakrāja 38 nepiespiestās kļūdas.

Maigu tenisu spēlējošo pretinieci nomācot ar spēka spēli, Ostapenko startā izdevās trīs geimu sērija, kas bija divu breiku vērtībā. Aļona 1. setā sevi parādīja gan no pozitīvās, gan negatīvās puses.

Kvalitatīvu tenisu šodien izdevās nospēlēt tikai trīs geimos. Pēc pozitīvā sākuma viņa zaudēja 11 geimos pēc kārtas!

Aļona nākamos divus serves geimus zaudēja, esot vadībā. Ostapenko ceturtajā geimā pie 30:15, kad Kasatkina bija palikusi aiz gala līnijas, nenogaidīja, kamēr bumbiņa atsitas pret zemi, un sita uzreiz no gaisa, trāpot tīklā. Pēc tam divas izspēles pēc kārtas zaudētas, spēlējot ar otro servi.

Sestais geims bija vēl neveiksmīgāks. Esot priekšā ar 40:15, Ostapenko izpildīja tik bezcerīgu "dropšotu", ka Kasatkina līdz bumbiņai varētu paspēt ejot, nevis skrienot. Kasatkina tūlīt uzbruka Ostapenko otrajai servei, bet pēc tam sekoja Aļonas dubultkļūda, uzdāvinot Krievijas tenisistei breikbumbu. Ostapenko izpildīja riskantu "forehand" sitienu pa līniju un netrāpīja.

Vēl nesen esot vadībā ar diviem breikiem, Ostapenko ātri bija atvadījusies no precizitātes, un primitīvu aizsardzības tenisu spēlējošā Kasatkina sistemātiski tika barota ar nepiespiestajām kļūdām. Ostapenko vēl trīs punktus viņai uzdāvināja astotajā geimā, kur Daša pati uzvarēja tikai vienā izspēlē - pašā pēdējā, kas bija kārtējā izmantotā iespēja uzbrukt Aļonas vājai otrajai servei.

Kasatkina nervozēja, servējot par uzvaru setā. Daša tika līdz setbumbai, tūlīt trāpot dubultkļūdu. Ostapenko drīz atteicās izmantot divas breikbumbas. Abas nopelnītas ar "forehand" uzbrukumiem un abas izniekotas ar "forehand" kļūdām, vienreiz sitot autā un vienreiz bumbiņu ietriecot tīklā. Seta pēdējās trīs izspēles bija Ostapenko sitieni tīklā.

Kamēr Kasatkina spēlēja savu ierasto mierīgo tenisu ar bumbiņas atsišanu pāri tīklam, gaidot pretinieces kļūdas, nepacietīgā Ostapenko trakoja. 2. sets sākts ar četru kļūdu geimu - vispirms dubultkļūda, pēc tam divi mežonīgi "backhand" auti un punkts geimam pielikts ar "forehand" raidījumu tīklā. Ostapenko otrajā geimā uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, bet no tikšanas līdz breikbumbām izvairījās.

Trešo geimu atdevusi no 30:15 pārsvara un nokļūstot iedzinējos ar setu un diviem breikiem (3:6, 0:3), kas nozīmēja deviņu zaudētu geimu sēriju, Ostapenko atgriezties mačā mēģināja ar medicīnas pārtraukumu, lai gan savainojuma viņai nebija. Pēc spiediena mērīšanas mačs turpinājās, un Ostapenko noveda līdz galam "pašiznīcināšanās misiju".

Ostapenko 2. setā bija iedzinējos ar 0:5, kad Kasatkinai neizdevās ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Sestajā geimā bija gan Kasatkinas retas kļūdas, gan Aļonas izpildījumā liela apņemšanās izvairīties no "barankas". To vēlējās arī tīkls, kas Latvijas tenisistei nāca talkā breikbumbas izspēlē.

Kasatkina sabijusies servēja arī aiznākamajā geimā. Ostapenko palīdzēja viņai šķērsot finiša līniju, mača pēdējā geimā izceļoties ar vēl četrām kļūdām. Mača pēdējā izspēle bija spilgts cīņas atspoguļojums - Kasatkina ļoti garā sitienu apmaiņā vienkārši atsita bumbiņu un gaidīja, kad Ostapenko kļūdījās. Un sagaidīja - Aļonai sitiens tīklā.

Ostapenko jau otro reizi šogad palīdzēja Kasatkinai uzvarēt svarīgā mačā. Kad abas aprīlī tikās Čārlstonas "Premier" turnīra finālā, cīnoties par pirmo titulu, Aļona savai vienaudzei zaudēja ar 3:6, 1:6. Ostapenko Kasatkinas uzvaru toreiz sekmēja ar 38 nepiespiestajām kļūdām un šodien sakrāja tieši tikpat.

Kasatkina šodien 38 no 62 punktiem dabūja ar Ostapenko dāvanām nepiespiesto kļūdu veidā. Čārlstonas finālā bija 38/61 jeb tātad šogad divi gandrīz identiski mači, kuros Aļonas uzbrukums zaudēja Dašas aizsardzībai. Ostapenko sāncensību pret Kasatkinu sāka ar uzvarām pirmajās divās cīņās 2015. un 2016. gadā, bet pēc Ņujorkas murga rezultāts kļuva neizšķirts 2-2.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais