Sevastova sasniedz "US Open" astotdaļfinālu, kur tiksies ar Šarapovu

© AFP / Scanpix

Vekiča turnīra pirmajos divos mačos nospēlēja žilbinošu tenisu, zaudējot tikai piecos geimos. Trešajā mačā no tās Vekičas gandrīz nekas nebija redzams. Horvātijas tenisistei ātrā divu setu mačā 29 nepiespiestās kļūdas, būtiski atvieglojot Sevastovas ceļu uz astotdaļfinālu. Mača pirmais geims par ļoti vieglu uzvaru neliecināja, jo Vekiča startēja ar breiku, kuru viņai deva divi uzbrukumi kombinācijā ar divām Sevastovas kļūdām. Nākamajos piecos geimos uzvarēja Latvijas tenisiste, turklāt Vekiča vienā (sestajā) geimā ar sešām kļūdām servi pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara! Sešos geimos pēc kārtas Anastasijai nebija lemts uzvarēt, jo Vekiča pie 1:5 labi sasita pa līnijām un neļāva Sevastovai izservēt setu. Otro reizi par uzvaru setā Sevastovai nebija jāservē, jo astotais geims bija pēdējais šajā setā. Vekiča ar "backhand" pa līniju un labu servi atspēlēja divas setbumbas, bet ar trešo galā netika. Viņai ļoti neveiksmīgs saīsinātais sitiens, bumbiņu "uzmetot" korta vidū, un Sevastova ieguva pietiekami daudz laika, lai tai tiktu klāt un uzsistu, kur vēlas. Arī 2. sets Sevastovai aizritēja bez lielas piepūles, jo Vekičas līmenis neuzlabojās, bet Anastasija darbojās stabili, atskaitot pašu finišu, kas sanāca samocīts. Vekiča saņēmās pie rezultātā 0:5, jo vēlējās izvairīties no "sausā" seta. Horvātijas tenisiste tobrīd nospēlēja pārliecinošāko geimu mačā, savu mazo mērķi sasniedzot. Savukārt Sevastovai pēc tam sliktākais geims setā, nespējot ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Anastasija no 15:40 atspēlēja pirmo breikbumbu, bet nākamajā izspēlē pārāk spēcīgi uzsita ar "forehand". Esot tuvu ļoti vieglajai uzvarai, Sevastova acīmredzami zaudēja koncentrēšanos, un tas iedvesmoja Vekiču mēģināt tomēr izglābt nesakarīgi spēlēto maču. Vekiča astotajā geimā nosargāja servi, liekot Sevastovai pie 5:3 otro reizi servēt par vietu astotdaļfinālā. Daudz netrūka, lai Sevastova zaudētu arī otro breiku. Viņa nokļuva iedzinējos ar 15:40, bet Vekiča nespēja izmantot nevienu no divām breikbumbām. Pirmā iespēja bija labāka, taču Donna pārcentās ar uzbrukumu Sevastovas otrajai servei un bumbiņu ietrieca tīklā. Otrās breikbumbas izspēlē Sevastova trāpīja labu pirmo servi – "vienādi". Vekiča pēc tam divreiz pēc kārtas sita tīklā, un mačs bija galā.

Vekiča turnīra pirmajos divos mačos nospēlēja žilbinošu tenisu, zaudējot tikai piecos geimos. Trešajā mačā no tās Vekičas gandrīz nekas nebija redzams. Horvātijas tenisistei ātrā divu setu mačā 29 nepiespiestās kļūdas, būtiski atvieglojot Sevastovas ceļu uz astotdaļfinālu.

Mača pirmais geims par ļoti vieglu uzvaru neliecināja, jo Vekiča startēja ar breiku, kuru viņai deva divi uzbrukumi kombinācijā ar divām Sevastovas kļūdām. Nākamajos piecos geimos uzvarēja Latvijas tenisiste, turklāt Vekiča vienā (sestajā) geimā ar sešām kļūdām servi pamanījās zaudēt no 40:0 pārsvara! Sešos geimos pēc kārtas Anastasijai nebija lemts uzvarēt, jo Vekiča pie 1:5 labi sasita pa līnijām un neļāva Sevastovai izservēt setu.

Otro reizi par uzvaru setā Sevastovai nebija jāservē, jo astotais geims bija pēdējais šajā setā. Vekiča ar "backhand" pa līniju un labu servi atspēlēja divas setbumbas, bet ar trešo galā netika. Viņai ļoti neveiksmīgs saīsinātais sitiens, bumbiņu "uzmetot" korta vidū, un Sevastova ieguva pietiekami daudz laika, lai tai tiktu klāt un uzsistu, kur vēlas.

Arī 2. sets Sevastovai aizritēja bez lielas piepūles, jo Vekičas līmenis neuzlabojās, bet Anastasija darbojās stabili, atskaitot pašu finišu, kas sanāca samocīts. Vekiča saņēmās pie rezultātā 0:5, jo vēlējās izvairīties no "sausā" seta. Horvātijas tenisiste tobrīd nospēlēja pārliecinošāko geimu mačā, savu mazo mērķi sasniedzot.

Savukārt Sevastovai pēc tam sliktākais geims setā, nespējot ar pirmo mēģinājumu izservēt maču. Anastasija no 15:40 atspēlēja pirmo breikbumbu, bet nākamajā izspēlē pārāk spēcīgi uzsita ar "forehand". Esot tuvu ļoti vieglajai uzvarai, Sevastova acīmredzami zaudēja koncentrēšanos, un tas iedvesmoja Vekiču mēģināt tomēr izglābt nesakarīgi spēlēto maču.

Vekiča astotajā geimā nosargāja servi, liekot Sevastovai pie 5:3 otro reizi servēt par vietu astotdaļfinālā. Daudz netrūka, lai Sevastova zaudētu arī otro breiku. Viņa nokļuva iedzinējos ar 15:40, bet Vekiča nespēja izmantot nevienu no divām breikbumbām. Pirmā iespēja bija labāka, taču Donna pārcentās ar uzbrukumu Sevastovas otrajai servei un bumbiņu ietrieca tīklā. Otrās breikbumbas izspēlē Sevastova trāpīja labu pirmo servi - "vienādi". Vekiča pēc tam divreiz pēc kārtas sita tīklā, un mačs bija galā.

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.

Svarīgākais