Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš cīnīsies par medaļām

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Šodien pulksten 17:00 Jūrmalas pludmales smiltīs Eiropas čempionāta pusfinālu aizvadīs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuriem pretī stāsies pludmales volejbolisti no Beļģijas. Tāpat šodien ceturtdaļfinālus aizvadīs vēl divi Latvijas dueti.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pagājušajās divās sezonās bija starp labākajiem pāriem pasaulē, kamēr šogad atgriezties augstākajā plauktiņā neizdevās. Arī pasaules čempionātā, kas norisinājās augusta ievadā, nācās samierināties ar devīto vietu, kaut latvieši bija izsēti ar otro numuru. Taču šodien ir iespēja iepriecināt līdzjutējus.

Majoru pludmalē norisinās Eiropas čempionāts, un Latvijas spēcīgākais duets iekļuvis pusfinālā. Pa ceļam izsisti divi Polijas dueti - vispirms ar pirmo numuru izliktie Pjotrs Kantors un Bartošs Losjaks, bet ceturtdaļfinālā izdevās pārliecinoši divos setos sakaut ar piekto numuru izliktos Gžegožu Fijaleku un Mihalu Brilu.

Pulksten 17:00 pretī stāsies beļģi Draiss Kekelkorens un Toms van Valle, kuri kopā spēlē kopš 2015. gada un pasaules čempionātā Austrijā arī ierindojās devītajā vietā. Viņiem bijušas problēmas ar stabilitātes saglabāšanu - piecu zvaigžņu turnīrā Porečā pieticīgā 33. vieta, bet nedēļu vēlāk Gštādē jau devītā pozīcija. Tomēr par dueļa favorītiem jāuzskata latviešus.

Otrs pusfināls norisināsies stundu vēlāk, un Latvijas fani cer, ka cīņā par medaļām iesaistīsies vēl viens vīru pāris. Ceturtdaļfināls priekšā Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam, kuri pulksten 13:00 tiksies ar duetu no Nīderlandes - Robertu Mēuvsenu un Aleksandru Brūveru. Sāncenši ir 2013. gada pasaules čempioni un Riodežaneiro olimpisko spēļu bronzas medaļnieki.

Cīņu turpina arī Latvijas labākais dāmu pāris Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kuras šodien pulksten 16:00 aizvadīs ceturtdaļfinālu pret Jūliju Zudi un Šantalu Laboureru no Vācijas. Sāncenses Eiropas čempionātā izliktas ar pirmo numuru un pēdējos turnīros demonstrējušas apbrīnojamu stabilitāti - uzvara Gštādē un Bādenē, bronza Fortloderdeilā, piektā vieta Olštinā, Maskavā, Riodežaneiro un pasaules čempionātā Vīnē, devītā vieta Porečā.

Vīriešu turnīrā šodien tiks noskaidrotas komandas, kuras spēkosies finālā un par bronzu, kamēr dāmu turnīrā pusfināli tiks aizvadīti rīt. Sievietēm Eiropas čempiones tiks noskaidrotas rīt pulksten 16:15, bet vīri laukumā dosies 17:30.