Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Bolts palīdz Jamaikai iekļūt 4x100m finālā ar trešo labāko laiku

© Reuters / Scanpix

Savas iespaidīgās vieglatlēta karjeras priekšpēdējo skrējienu aizvadījis Juseins Bolts, kurš pasaules čempionātā Londonā palīdzēja Jamaikas izlasei iekļūt 4x100m stafetes finālā ar rezultātu 37.95. Kvalifikācijā par Jamaiku ātrākas bija ASV (37.70) un Lielbritānijas (37.76) izlases.

Vīriešu stafetes priekšskrējienos pirmajā pusfinālā uzvarēja ASV sprinteri Maiks Rodžerss, Džastins Getlins, Bī Džejs Lī un Kristians Koulmens, uzrādot laiku 37.70. Tikai sešas sekundes simtdaļas atpalika Lielbritānija, bet kā trešā automātiski finālā tika Japāna.

Jamaika, kuru pārstāvēja Taikendo Treisijs, Džulians Forte, Maikls Kempbels un Juseins Bolts, otrajā pusfinālā izcīnīja uzvaru, Boltam pārliecinoši pēdējā stafetes etapā nokārtojot savas izlases pārsvaru. Uzrādītais laiks (37.95) Jamaikai gan bija sliktāks nekā pirmajā pusfinālā ASV un Lielbritānijai. Kā otrā un trešā vieta finālā tika Francija un Ķīna, bet kā divas labāko rezultātu autores finālā iekļuva abu pusfinālu ceturtās vietas ieguvējas Kanāda un Turcija. Šajā pusfinālā pirmos trīs posmus daudzsološi aizvadīja Vācija, taču neveiksmīga stafetes kociņa nomaiņa pēdējā posmā lika samierināties ar piekto vietu savā skrējienā.

Savukārt sieviešu 4x100 stafetes priekšskrējienos vienas sekundes simtdaļas pietrūka Francijas komandai, kas tieši par tik daudz piekāpās Trinidadai un Tobago. Francija startēja pirmajā pusfinālā, kur palika piektā, kamēr uzvarēja ASV ar sezonas labāko laiku pasaulē (41.84). Pavisam nedaudz atpalika Lielbritānija (41.93), bet Šveice ar valsts rekordu bija trešā, apsteidzot arī Nīderlandi ar 200m pasaules čempioni Dafni Shipersu ierindā.

Otrajā skrējienā ātrākā bija Vācija (42:34), kurai sekoja pēdējo divu PČ uzvarētāja Jamaika un Brazīlija. Trinidada un Tobago bija ceturtā, un tās rezultāts izrādījās par sekundes simtdaļu labāks nekā Francijai, bet Ķīna un Bahamas tika diskvalificētas. Salīdzinājumā ar pagājušo PČ, sieviešu stafetes finālā nav iekļuvusi Krievija, kura šoreiz savu komandu pieteikt nemaz nevarēja IAAF diskvalifikācijas dēļ, un Kanāda.

4x100m stafetes fināls sievietēm paredzēts šovakar 23:30, kamēr vīriešu stafetes fināls, kas būs pēdējais Bolta vieglatlēta karjerā, gaidāms 23:50.