Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Finsters/Točs netiek galā ar Alisonu, noslēdzot čempionātu 17. vietā

© FIVB

Kā pirmie pasaules čempionātu Vīnē no Latvijas pāriem noslēguši Rihards Finsters un Edgars Točs. Latvieši bez pārsteigumiem piekāpās galvenajiem favorītiem Alisonam Seruti un Brunu Oskaram Šmitam no Brazīlijas ar rezultātu 0-2 (15:21, 7:21), paliekot 17. vietā.

Pirmie pašreizējo olimpisko un pasaules čempionātu spēkus šajā pasaules čempionātā nopietni pārbaudīja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, pret kuriem Alisonam un Brunu arī bija smagākā spēle (21:19, 21:19). Pēc grupu turnīra notika izloze, kurā brazīliešiem 1/16 piespēlēja citu Latvijas duetu - Rihardu Finsteru un Edgaru Toču. Viennozīmīgi favorīti šajā mačā bija brazīlieši, bet latviešu panākums noteikti kļūtu par šī čempionāta lielāko sensāciju.

Spēli labāk sāka brazīlieši, Brunu uzlasot bumbas aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1. Finsters un Točs ņēma paraugu no saviem tautiešiem, ar servi traucējot Alisonu, vai arī servējot pa sesto zonu starp spēlētājiem. Pēc vienas nesekmīgas serves uzņemšanas Brunu izdevās glābt situāciju pie tīkla, neļaujot latviešiem atjaunot neizšķirtu. Drīz vien Finsters atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet ar otro piegājienu Točs bloķēja Alisona sitienu (6:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, atpūtā vadībā dodoties brazīliešiem (11:10).

Pēc atpūtas Alisons ar tīkla palīdzību tika pie eisa, bet pēc tam slikts Finstera cēliens beidzās ar Toča neizdevušos sitienu Alisona rokās, kas lika ņemt pārtraukumu (10:13). Pret šāda kalibra pretiniekiem katra kļūda bija trīs reizes sāpīgāka nekā pret jebkuru citu duetu. Latviešu problēmas uzbrukuma noslēgumā turpinājās, brazīliešiem palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem. To atspēlēt jau bija neiespējamā misija, kas apliecinājās arī laukumā. Pirmais sets Latvijas duetam beidzās ar zaudējumu - 15:21.

Otrais sets sākās ar latviešu neveiksmju turpinājumu. Alisons dominēja pie tīkla, uzreiz dodot Brazīlijas duetam 3:0 vadību un piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Tas neko daudz nedeva, latviešiem ātri zaudējot vēl divus punktus. Finsters ar Toču samainījās zonām, jo Točs acīmredzami netika galā ar servju uzņemšanu. Arī uzbrukumā viņš nebija līmenī, kas lika setu un visu maču norakstīt, pirms tas vēl bija pusē (1:8). Latvieši tā arī nespēja šajā setā savākties, kas draudēja ar nepieklājīgu sagrāvi (4:16). Līdz mača beigām latvieši spēlēja pavirši, Alisons turpināja atzīmēties ar blokiem, bet pasaules čempionāts beidzās ar sliktu pēcgaršu - 0-2 (15:21, 7:21).

Līdz ar to Finsteram un Točam debijas pasaules čempionāts nu ir galā, tajā tiekot pie 17. vietas, kas nemaz nav tik slikti augstākajā pludmales volejbola sabiedrībā.