Štrombergs pēc pasaules čempionāta neslēpj neziņu par nākotni

© Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency

Latviešu BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs aizvadītajā nedēļā pasaules čempionātā ASV izstājās astotdaļfinālā. Šorīt Instagram profilā sportists neslēpa neziņu par savu nākotni.

"Pasaules čempionāts ir galā. Jutos labi un atdevu visu, taču viena maza kļūda noveda pie nākamās, un tādēļ sacensības man beidzās nedaudz agrāk, nekā tika gaidīts," rakstīja 30 gadus vecais Māris Štrombergs.

"Kas tālāk? Neesmu drošs, ka šodien varu uz to atbildēt, bet šobrīd pienācis laiks golfam, basketbolam un viskijam," Štrombergs turpināja. "Apsveicu [sieviešu čempioni] Alisi Postu, kura noteikti bija vakara nagla, un [vīriešu čempionu] Korbenu Šarru ar izcīnītajiem tituliem - pelnīti. Un liels paldies manai ģimenei, visiem maniem faniem un sponsoriem par nepārtraukto atbalstu."

Štrombergs savā astotdaļfināla braucienā ieņēma sesto vietu, kamēr tajā pašā braucienā startējušais Edžus Treimanis bija trešais un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur ierindojās piektajā pozīcijā un pusfinālam nekvalificējās. Rihards Veide savā astotdaļfināla braucienā bija astotais, bet Kristens Krīgers krita. Junioru konkurencē pie bronzas godalgas tika gan Mikus Strazdiņš, gan Vineta Pētersone.

Štrombergs karjeras laikā izcīnījis divus olimpiskā čempiona titulus (2008. un 2012. gadā), divas reizes triumfējis pasaules čempionātā (2008. un 2012. gadā) un ticis pie trim Eiropas čempiona tituliem (2008., 2013. un 2014. gadā).

Svarīgākais