Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Pļaviņam un Regžam priekšā iespējamā misija pret Mozambikas duetu

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Pasaules čempionātā pludmales volejbolā šodien noslēgsies grupu turnīrs vīriešiem. Pēdējo maču aizvadīs arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, tiekoties ar Mozambikas pludmales volejbolistiem. Uzvaras gadījumā, iespējams, Pļaviņam un Regžam, līdzīgi kā Rihardam Finsteram un Edgaram Točam, dienas gaitā būs jācīnās par iekļūšanu 1/16 finālā.

Līdzīgi kā Rihardam Finsteram un Edgaram Točam, Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam grupu turnīra noslēgumā nav atlicis nekas cits, kā uzvarēt trešo spēli, lai izkļūtu no grupas. Latvijas otrais labākais pāris šajā sezonā pirmajā mačā zaudēja svarīgu spēli čīliešiem Estevanam un Marko Grimaltiem ar rezultātu 0-2 (14:21, 19:21). Otrajā spēlē pretī stājās vēl nopietnāks pretinieks - olimpiskie un pasaules čempioni Alisons un Brunu no Brazīlijas, bet šajā mačā latvieši parādīja teju vai nevainojamu sniegumu, zaudējot abus setus vien to galotnēs (19:21, 19:21). Tas vieš cerības, ka Pļaviņš un Regža šajā čempionātā vēl parādīs sevi no labākās puses, ko izdevās paveikt arī Olštinas turnīrā pirms pasaules čempionāta.

Šajā brīdī atkal var runāt par vieglo uzdevumu, uzvarēt grupas pastarīšus un vismaz garantēt pārspēli par iekļūšanu izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb sešpadsmitdaļfinālā. Noslēdzošajā spēlē grupu turnīrā Pļaviņa un Regžas pretinieki būs Aldevino Nguvo un Džastino Tovela no Mozambikas. Šis duets pirmajās divās spēlēs labākajā setā guva 15 punktus pret čīliešiem, bet pārējos zaudēja ar 13 gūtiem punktiem. Neviens noteikti nešaubās, ka Pļaviņš un Regža spēs apliecināt favorītu statusu un bez liekām problēmām noslēgs grupu turnīru ar uzvaru.

Šodien pasaules čempionātā ne vien noslēgsies grupu turnīrs vīriešiem, bet arī tiks aizvadītas sešpadsmitdaļfināla spēles sievietēm, sākoties īstajai cīņai par čempiontitulu. Tāpat vīri aizvadīs jau minēto pārspēļu kārtu, kurā astoņas grupu trešo vietu ieguvējas sacentīsies par iekļūšanu sešpadsmitdaļfinālā. Nav izslēgts, ka šodien laukumā dosies arī vakar uzvaru izcīnījušie Rihards Finsters un Edgars Točs, kā arī otro maču dienas laikā aizvadīs Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.