Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Finsteram/Točam uzvara pār Marokas duetu un 3. vieta grupā

© FIVB

Bez lieliem pārsteigumiem pie 3. vietas savā grupā pasaules čempionātā tikuši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs. Latvieši grupu turnīra pēdējā mačā ar 2-0 (21:15, 22:20) pārspēja Mohamedu Abišu un Zuheiru Elgravī no Marokas.

Rihardam Finsteram un Edgaram Točam pēc diviem zaudējumiem pirmajos divos mačos šodien vajadzēja gūt uzvaru pār Marokas pludmales volejbolistiem Mohamedu Abišu un Zuheiru Elgravī, kuri arī pirmajās divās spēlēs palika bez uzvarām. Latvieši šajā mačā bija favorīti, tādējādi uzvaras gadījumā izcīnot trešo vietu grupā un iespēju spēlēt par iekļūšanu sešpadsmitdaļfinālā.

Latvieši maču sāka labāk, drīz vien iegūstot divu punktu pārsvaru, kad Finsteram izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā. Neilgi pēc tam Točam izdevās bloķēt pretinieku, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3. Marokāņu atspēlēšanās nāca ar veiksmīgu Abišas servi, bet panākt izlīdzinājumu tiem neizdevās. Tālāk jau cīņa ritēja punkts punktā līdz tehniskajam pārtraukumam, komandām dodoties atpūtā pie rezultāta 11:10.

Pēc atpūtas latviešiem padevās neliels izrāviens, kad Abiša kļūdījās otrajā piespēlē, bet pēc tam Finsters panāca 15:11. Latvieši pie sasniegtā neapstājās, spējot vēl palielināt savu pārsvaru. Dominance ļāva tikt uzreiz pie sešām setbumbām. Pirmo Marokas duets atspēlēja, bet serve autā lika punktu setam - 21:15.

Otrā seta sākums labāks padevās Marokas duetam, kas izvirzījās vadībā ar 3:1, bet pēc Finstera darbības aizsardzībā iegūto uzreiz zaudēja (3:3). Marokas duets uzreiz atguva divu punktu pārsvaru, jo Edgars Točs atzīmējās ar pagalam neprecīzu cēlienu. Tam sekoja slikta serves uzņemšana un bumbas raidīšana autā, ļaujot marokāņiem krāt vieglus punktus. Pie rezultāta 4:8 Latvijas duets paņēma pārtraukumu. Pēc tā situācija neuzlabojās, latviešiem nesadalot bumbu un pieliekot vēl vienu punktu klāt pie deficīta.

Marokas duets nespēja pilnībā izmantot radušos situāciju, sākot nodarboties ar dāvanu atgriešanu atpakaļ. Vairākas kļūdas uzbrukuma sitienos lika rezultāta starpībai sadilt līdz minimumam (9:10). Pēc atpūtas Finsteram un Točam neizdevās pārņemt vadību, bet gan sanāca atkal nonākt iedzinējos ar trīs punktu deficītu (13:16). Lai arī Elgravī nespēja bloķēt latviešu uzbrukumus, viņš pie tīkla spēja sagādāt grūtības Finsteram. Tuvojoties seta galotnei, ar bloku atzīmējās Točs, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (18:18). Pēc tam marokāņi netika galā ar Toča servi, dodot latviešiem pirmo mačbumbu. Finsteram izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, bet nespēja noslēgt uzbrukumu. Sets īpaši neieilga, jo Elgravī raidīja bumbu autā, mačam noslēdzoties ar Latvijas dueta uzvaru - 2-0 (21:15, 22:20).

Nu Finsteram un Točam atliek gaidīt rītdienu, kad noslēgsies grupu turnīrs, lai noskaidrotu, vai izdevies tikt starp tām četrām trešo vietu ieguvušajām komandām, kas turpinās cīņu no izslēgšanas turnīra pirmās kārtas, vai arī būs starp tām astoņām komandām, kas vēl par šo iespēju cīnīsies.