Samoilovam/Šmēdiņam cīņa par 1. vietu grupā, Finsteram/Točam par izdzīvošanu

© SCANPIX

Pasaules čempionāta grupu turnīru šodien noslēgs divi no trim Latvijas pludmales volejbola duetiem. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cīnīsies par trešo uzvaru un pirmo vietu B grupā, kamēr Rihards Finsters un Edgars Točs par pirmo uzvaru un vietu vismaz pārspēļu kārtā, lai iekļūtu izslēgšanas mačos.

Liela daļa vīru duetu šodien noslēgt grupu turnīru, kuru skaitā būs arī divi Latvijas pāri - Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Rihards Finsters/Edgars Točs. Katram no Latvijas duetiem šodien priekšā savs uzdevums, kuriem vienkāršāks, kuriem sarežģītāks.

Pirmie šodien laukumā dosies Rihards Finsters un Edgars Točs, ar kuru cīņassparu pirmajās divās spēlēs bija par maz, lai tiktu pie uzvaras. Pasaules čempionāta debitanti pirmajā mačā ar rezultātu 1-2 (14:21, 21:19, 13:15) piedzīvoja sāpīgu zaudējumu beļģiem Drīsam Kūkelkorenam un Tomam van Vallem, bet otrajā mačā ar 0-2 (14:21, 16:21) atzina grupas favorītu Vjačeslava Karasilņikova un Ņikitas Ļamina no Krievijas pārākumu.

Līdz ar to šodien Finteram ar Toču bija priekšā cīņa par izdzīvošanu pret Marokas pludmales volejbolistiem Mohamedu Abišu un Zuheiru Elgravī, kuri pirmajās divās spēlēs piedzīvoja salīdzinoši drošus zaudējumus, vien otrajā setā pret Beļģijas duetu ievelkot tā galotni (22:24). Pirmo reizi mača favorīti ir latvieši, kuriem vajadzētu uzvarēt un iekļūt ja ne uzreiz izslēgšanas turnīrā, tad vismaz pārspēļu kārtā. Abi dueti savā starpā tiksies plkst. 14:30 pēc Latvijas laika 2. laukumā.

SCANPIX

Tikmēr Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šodien priekšā daudz sarežģītāks, bet tajā pašā laikā ne tik atbildīgs uzdevums - uzvarēt B grupā. Latvijas vadošais duets pirmajā spēlē ieskrējās un pārspēja Venecuēlas pāri ar 2-0 (21:19, 21:11), bet otrajā mačā salauza vāciešus Markusu Bekermanu un Larsu Fligenu ar 2-0 (21:19, 21:15). Tagad vajadzēja tikt galā ar Kataras pludmales volejbolistiem Džefersonu Pereiru un Šerifu Junusi.

Džefersons un Šerifs pirmajā mačā negaidīti pārliecinoši pieveica vāciešus, bet otrajā mačā pret Venecuēlas pāri pamanījās pat zaudēt vienu setu. Spēle gan nozlēdzās katariešiem labvēlīgi ar rezultātu 2-1 (21:18, 22:24, 15:10). Tam gan nevajadzētu iemidzināt Samoilovu un Šmēdiņu, jo katarieši ar labu sniegumu var sagādāt problēmas jebkuram duetam. Jāpiezīmē, ka duets, kurš uzvarēs grupā, uzreiz iekļūs izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.


Svarīgākais