Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Samoilovam un Šmēdiņam zaudējums trīs setu cīņā un turnīrs beidzies

© SCANPIX

Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam Gštādes piecu zvaigžņu turnīrs noslēdzās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, ar 19:21, 21:16 un 12:15 atzīstot ar 16. numuru izliktā poļu dueta Mihaila Brila un Gžegoža Fijaleka pārākumu.

Turnīrā ar piekto numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš apakšgrupā piedzīvoja divus zaudējumus trīs spēlēs, tomēr, pateicoties labākai punktu starpībai, ieņēma trešo vietu un iekļuva izslēgšanas spēlēs. Pretī stājās duets no Polijas - Mihals Brils un Gžegožs Fijaleks. Lielajos turnīros viņi vairākkārt bijuši piektajā vietā, tomēr līdz medaļām nav aizsniegušies.

Latvieši sāka ar serves uzņemšanu, taču Samoilova māņu sitiens tika nolasīts, bet pie otrās iespējas tikušais Šmēdiņš bumbu trieca aiz laukuma robežām. Pateicoties blokiem un aizsardzībai, mūsējiem izdevās no 2:3 panākt 5:3, taču sāncenši atbildēja ar diviem punktiem pēc kārtas un rezultāta izlīdzināšanu.

Samoilovam un Šmēdiņam ilgu laiku piederēja divu punktu pārsvars, bet tad Brils un Fijaleks guva trīs punktus pēc kārtas un panāca 16:15. Poļiem bija iespēja pārsvaru palielināt, tomēr serve lidoja autā. Taču seta izskaņā veiksme bija pretinieku sabiedrotā - viltīga serve pa vidu, problēmas ar uzņemšanu, samocīts Samoilova sitiens, ar kuru poļi tika galā, un tūdaļ sekoja rezultatīvs uzbrukums. Tādējādi pirmajā setā ar 21:19 uzvarēja duets no Polijas.

Neveiksmīgā izskaņa atstāja iespaidu, jo otrā seta ievadā četrus no pirmajiem pieciem punktiem guva Brils un Fijaleks. Komfortablais pārsvars gan ļoti ātri izzuda, mūsējiem panākot 5:5, bet pēc sāncenšu sitiena tīklā Samoilovam un Šmēdiņam jau bija plus divi.

Lai gan komandas mainījās ar vadības grožiem, neviena aizbēgt nespēja, un arī otrajā setā uzvarētājs izšķīrās pašā galotnē. Atrodoties priekšā ar 14:13, Samoilovs uzbruka, bet viņa sitienu nolasīja poļi. Tomēr Saša bija teicams aizsardzībā, nopelnot vēl vienu iespēju uzbrukt. Taču arī ar otro piegājienu nācās ciest neveiksmi, un sāncenši uzreiz izdarīja rezultatīvu māņu sitienu.

Neskatoties uz to, galotnē labāks bija Latvijas duets. Kad rezultāts bija 16:16, mūsējie guva piecus punktus pēc kārtas un izcīnīja uzvaru ar 21:16, panākot izlīdzinājumu. Vispirms sāncenši nespēja uzņemt Šmēdiņa servi, kam sekoja Jāņa viltīgais sitiens no apakšas un punkta pielikšana.

Arī noslēdzošo setu Samoilovs un Šmēdiņš iesāka gausi, attopoties iedzinējos ar 3:5. Kad uzbrukums atdūrās pret sāncenšu bloku, situācija kļuva kritiska - jau mīnus trīs. Sekoja divas uzvarētas izspēles pēc kārtas un pietuvošanās līdz minimumam, tomēr tikt blakus vairs neizdevās. Pie 11:13 Šmēdiņš iesita tīklā, un pirmo mačbumbu izdevās atspēlēt, bet otrajā Samoilovs izsita autā. Tādējādi zaudējums izšķirošajā setā ar 12:15.