Ostapenko gūst otro uzvaru Vimbldonā

© Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 13.) Vimbldonā ar 4:6, 7:6(4), 6:3 pieveica Kanādas tenisisti Fransuāzu Abandā (WTA 142.), pirmoreiz iekļūstot prestižā turnīra 3. kārtā.

Tas, no kuras puses šovakar pūtīs vējš, skaidri bija redzams jau pašā mača sākumā. Ostapenko ierasta parādība bija 3-4 un dažreiz pat vairāk kļūdas vienā geimā. Abandā pārsvarā spēlēja aizsardzībā un to darīja labi, bet ar spēka tenisu dominējusī Ostapenko spēlēja nekvalitatīvu tenisu.

Aļona trešajā geimā pēc divām Kanādas tenisistes dubultkļūdām un diviem saviem asiem uzbrukumiem izvirzījās vadībā ar breiku. Pēc tam "French Open" čempiones spēlē lielas nekārtības, zaudējot četrus geimus pēc kārtas - 2:5.

Ostapenko vēlāk neļāva pretiniecei izservēt setu, bet pie 4:5 vēlreiz zaudēja savu servi, 10. geimā izceļoties ar četrām kļūdām. Ostapenko bija grūtības atsist četrus mēnešus vecākās tenisistes bumbiņas, jo Abandā tās regulāri iegrieza. Abandā 1. setā 20 no 35 punktiem guva, pateicoties Ostapenko nepiespiestajām kļūdām.

Ostapenko arī 2. setā bija vadībā ar breiku un arī tagad to ieguva trešajā geimā, kad viņa realizēja otro breikbumbu, ar spēcīgu sitienu piespiežot vienaudzi kļūdīties. Šoreiz Aļona breiku nostiprināja un bija vadībā ar 3:1, taču ilgi labā kvalitātē nospēlēt neprata.

Brīdī, kad viņa bija zaudējusi trīs geimus pēc kārtas un atradās iedzinējos ar 3:4, Ostapenko beidzot mainīja taktiku, spēlējot mierīgāk un pacietīgāk. Tādā tenisā kļūdu mazāk, izdevās atkal izvirzīties vadībā ar breiku, taču pie 5:4 Ostapenko nespēja izservēt setu. Vairākas reizes nācās spēlēt bez pirmās serves, kā arī pievīla spēle ar "forehand".

Aļona tūlīt noorganizēja vēl divas breikbumbas, taču tagad breiku nokārtot neizdevās. Abandā pirmo breikbumbu atspēlēja ar eisu, Ostapenko pēc tam "forehand" sitiens tīklā. Abandā noturēja servi, kas Ostapenko nozīmēja 5:6 deficītu un servēšanu par palikšanu turnīrā. Ostapenko 12. geimā darbojās pārliecinoši un servi noturēja "sausā", tiekot līdz taibreikam.

Tas sākās ar Abandā eisu, kam sekoja viņas spēcīgs "backhand" uzbrukums pa līniju, Aļonu pārsteidzot ar tik negaidītu gājienu. Kanādas tenisistei taibreikā divreiz bija minibreika pārsvars, kas netika nosargāts, no 4:3 zaudējot četras izspēles pēc kārtas. Fransuāzai astotā punkta izspēlē dubultkļūda, bet nākamo punktu ar savu servi viņa zaudēja, kad Ostapenko neatvairāmi uzbruka ar "forehand".

Ostapenko pēdējā seta ievadā nokļuva iedzinējos ar 0:2. Pirmajā geimā viņai kārtējās problēmas spēlē bez otrās serves - tā no 30:30 zaudēti divi punkti pēc kārtas, bet pēc tam ļoti vājš geims uzņemšanā. Aļona "atgriezās" ar pārliecinošu savas serves geimu, bet pēc tam atspēlēja breiku. Ostapenko ar trim spēcīgiem sitieniem piespieda Abandā sist autā un tīklā, iegūstot trīs breikbumbas. Aļona izmantoja otro, kad bumbiņu ar diagonālo "forehand" neatvairāmi atsita pēc pretinieces pirmās serves. Ostapenko drīz bija priekšā ar 3:2.

Aļona sestajā geimā neizmantoja trīs breikbumbas, vēl trīs viņai bija astotajā geimā un šoreiz breiku nokārtot izdevās, kad Ostapenko izmantoja pēdējo no trim breikbumbām, kad bumbiņu spēcīgi atsita pēc Abandā otrās serves - 5:3. Servējot par uzvaru mačā, Ostapenko nokļuva iedzinējos ar 15:30. Sekoja trīs pēc kārtas uzvarētas izspēles, Abandā vairs nedodot ne punkta. Kanādas tenisiste mačbumbas izspēlē izmisīgi aizsargājās, bet Ostapenko finišēja ar spēcīgu diagonālo "forehand".

Sports

Latvijas bobslejisti un skeletonisti turpina sagatavošanās posmu pirms gaidāmās sezonas. Šobrīd treniņnometne rit Rīgā, jaunuzceltajā vieglatlētikas manēžā "Daugava", kur tapusi bezledus starta estakāde ledus trašu sporta veidu pārstāvjiem. Šodien "Daugavas" vieglatlētikas manēžā bobslejisti un skeletonisti bija sarīkojuši estakādes svinīgo atklāšanu un atvērto treniņu, lai pirms ikgadējās pirmssezonas preses konferences sarīkotu mediju tikšanos ar sportistiem un treneriem.