Starp Brieža konkurentiem Supersērijā būs arī Kudrjašovs

© Scanpix

Potenciālajiem latviešu boksera Maira Brieža pretiniekiem Pasaules boksa Supersērijas (WBSS) pirmā smaga svara kategorijā pievienojies krievs , tādējādi oficiāli aizpildītas jau septiņas no astoņām vietām cīņai par Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju.

31 gadu vecais un 189 centimetrus garais Dmitrijs Kudrjašovs profesionālajā karjerā izcīnījis 21 uzvaru (visas ar nokautu) un piedzīvojis vienu zaudējumu (nokauts), 2015. gada novembrī piekāpjoties nigērietim Olanrevadžu Durodolam, kuru spējis pieveikt Briedis. Tomēr šīgada 3. jūnijā Krievu āmurs izmantoja iespēju revanšēties nigērietim, ceturtajā un piektajā raundā nosūtot Durodolu nokdaunā un izcīnot savu 21. uzvaru karjerā. Kudrjašovam pieder WBC Silver josta, kas padara viņu par Maira Brieža obligāto pretendentu.

Jau iepriekš bija kļuvis zināms, ka Supersērijā piedalīsies WBC čempions Mairis Briedis, WBO čempions Oleksandrs Usiks, WBA čempions Juniers Dortikoss (WBA čempions) un IBF čempions Murats Gasijevs. Bez jau minētajiem bokseriem dalību apstiprinājuši arī bijušie čempioni Marko Huks un Kšištofs Vlodarčiks, kuri joprojām kotējas boksa elitē. Iepriekš ESPN ziņoja, ka sērijas organizatori principiālu vienošanos panākuši arī ar Kšištofu Glovacki, tiesa, viņa pievienošanās oficiāli vēl nav izziņota.

"Esmu Krievu āmurs un es izsitīšu sev ceļu pretī četriem tituliem un Muhameda Ali trofejai," izteicies Kudrjašovs. "Turnīrs ir pārbagāts ar esošajiem un bijušajiem čempioniem, bet nevienam nav labākas nokautu proporcijas par mani. Es respektēju savus konkurentus, bet ikviens, kurš gadīsies man ceļā, tiks nokautēts."

Sacensību formāts tika izziņots jau iepriekš - pēc visu astoņu dalībnieku paziņošanas tiks izsēti četri bokseri, kuri savā starpā ceturdaļfinālā nevarēs tikties, un astotajā jūlijā Monako tiks veikta pāru izloze. Septembrī notiks ceturtdaļfināli, pusfināli paredzēti nākamā gada janvārī, bet fināls - maijā. Tāda pati sistēma arī smagsvariem.

Svarīgākais