Sevastova divos setos uzvar Kazahstānas tenisisti un svin pirmo uzvaru Vimbldonā

© Scanpix

Ar piekto mēģinājumu 1. kārtas barjeru Vimbldonā pārvarēja Anastasija Sevastova (WTA 19.), kura prestižā turnīra ievadā ar 6:1, 7:6(3) sakāva Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu (WTA 43.).

Sevastova mača ievadā spēlēja teju perfektu tenisu, kas deva iespaidīgu starta izrāvienu ar 5-0! Pirmā breika iegūšanā otrajā geimā lielu lomu spēlēja abu tenisistu "dropšotu" kvalitāte. Sevastova savu izpildīja precīzi, kamēr Putincevai tik ļoti neveiksmīgs saīsinātais sitiens, ka bumbiņa pat neaizlidoja līdz tīklam. Sevastova tūlīt iegūto breikbumbu realizēja ar spēcīgu diagonālo "forehand" uzbrukumu - 2:0.

Putinceva ceturtajā geimā servi zaudēja no 40:0 pārsvara. Sevastovai piecu pēc kārtas uzvarēto izspēļu sērijā trīs punkti tika ar pretinieces kļūdām, bet divi nopelnīt ar savu uzbrukumu. "Sauso" setu Anastasijai nebija iespēju nodrošināt, jo Kazahstānas tenisiste sestajā geimā beidzot nospēlēja precīzi. Sevastova septītajā geimā izservēja tikai 24 minūtes ilgušo setu, tam punktu pieliekot ar otro setbumbu, kas realizēta ar eisu - 6:1.

Sevastova 2. seta pirmajā geimā pēc Putincevas dubultkļūdas un neprecīza "slaisa" ieguva kārtējo breikbumbu, kuru realizēja ar diagonālo "backhand". Sevastova bija tuvu tam, lai nostiprinātu breiku - 1:0, 40:0, taču nospēlēja sev neraksturīgi paviršu geimu, milzīgo pārsvaru izsējot ar kļūdainu tenisu un ļaujot Putincevai tikt atpakaļ setā.

Putinceva tagad arvien sīkstāk darbojās aizsardzībā un tika klāt tādām bumbiņām, kuras iepriekšējā setā neaizsniedza. Anastasijai lielas problēmas ar pretinieces aizsardzību radās ceturtajā geimā, kad viņa pieļāva trīs kļūdas un vienreiz tika apspēlēta ar apvedošo sitienu. Vēl nesen gandrīz esot vadībā ar 2:0, Sevastova bija nokļuvusi iedzinējos ar 1:3.

Šajā spēles posmā abas tenisistes punktus pārsvarā krāja ar pretinieces kļūdām, nevis pašas precīzu spēli. Putinceva piektajā geimā trīs reizes netrāpīja, un Sevastova saņēma breikbumbu, kuras izspēlē bumbiņai tika klāt pēc Putincevas "dropšota" un pati atbildēja ar savu "dropšotu". Putinceva tādu gājienu negaidīja, un tika nobreikota. Sevastovai pēc tam viegls serves geims, un rezultāts kļuva neizšķirts - 3:3.

Sevastovai problēmas ar Putincevas aizsardzības apspēlēšanu bija arī astotajā geimā, kad viņa atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto galā netika. Lai arī viņa kārtējo reizi līdz bumbiņai aizsniedzās pēc Putincevas "dropšota", šoreiz izspēle zaudēta, iesitot tīklā - 3:5. Putinceva pēc tam nespēja izservēt setu. Viņai devītajā geimā divas kļūdas, bet vēl divi punkti zaudēti, izpildot nepietiekam labus saīsinātos sitienus.

Anastasijai pēc tam vēl ļoti sarežģīts serves geims, nokļūstot iedzinējos ar 0:40. Sitot dziļumā un piespiežot Sevastovu bumbiņu raidīt autā, Putinceva ieguva trīs setbumbas, taču nevienu nemācēja izmantot. Sevastova pirmo atspēlēja ar "backhand" uzbrukumu, bet pārējās divas setbumbas Jūlija izniekoja, divreiz pēc kārtas iesitot tīklā no neērtās puses. Rezultāts drīz vēlreiz kļuva vienāds - 5:5. Abas tenisistes pēc tam vienreiz noturēja servi, "vienojoties" par taibreiku. Sevastova tajā dominēja ar "forehand" uzbrukumiem, svinot panākumu ar 7:3.

Svarīgākais