Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Misānam lēciens personiskā rekorda robežās

© SCANPIX

Latvijas vieglatlēts Elvijs Misāns Ostravā, Čehijā, notiekošajās IAAF “Golden Spike” sacensībās tikai par trim centimetriem atpalika no sava personiskā rekorda trīssoļļēkšanā un ar 16.74m tālu lēcienu izcīnīja trešo vietu. Šajās sacensībās neiztrūka augsta līmeņa zvaigžņu un arī augstvērtīgu rezultātu.

Elvija Misāna personiskais rekords āra sacensībās, kas pirms gada uzstādīts Rīgā, ir 16.77m. Vakar Čehijā viņš savā labākajā lēcienā aizlidoja 16.74m tālumā, kas ir viņa labākais rezultāts šosezon un dalīts 38. labākais pasaulē šosezon.

Ar šo rezultātu Misāns astoņu trīssoļlēcēju konkurencē ieguva trešo vietu, tuvāko sekotāju poli Karolu Hofmanu pārspējot par 15 centimetriem. Līdz otrajā vietā esošajam Trojam Dorisam no Gajānas Misānam pietrūka sešu centimetru, kamēr uzvaru pārliecinoši ieguva titulētais ASV trīssoļlēcējs Kristians Teilors ar lēcienu 17.57m tālumā, kas ir jauns sacensību rekords.

Jāpiemin, ka Misāna personiskais rekords trīssoļlēkšanā telpās ir 17.02m, sasniegts šī gada martā.

Prestižajās Ostravas sacensībās šogad piedalījās arī Jamaikas sprinta superzvaigzne Juseins Bolts, kurš izcīnīja uzvaru 100 metru sprintā. Viņa uzvara gan neizdevās ļoti pārliecinoša, finišā tikai par trim sekundes simtdaļām pārspējot Junjēru Peresu no Kubas, turklāt Bolts šosezon oficiālos mačos joprojām nav “izskrējis” no desmit sekundēm. Pirms trim nedēļām Jamaikā viņa rezultāts bija 10.03, kas ir 22. labākais pasaulē šosezon, bet vakar Bolts finišēja pēc 10.06 sekundēm, pats pēc finiša atzīstot, ka nav apmierināts ar rezultātu, bet par savām spējām sezonas izšķirošajos mačos - pasaules čempionātā - nešaubās.

Pasaules labāko rezultātu neolimpiskajā 300m distancē tikmēr laboja Veids van Nīkerks no DĀR, kurš uzrādīja laiku 30.81 sekunde. Iepriekšējais labākais rezultāts piederēja Maiklam Džonsonam (30.85, sasniegts 2000.gadā), un reizē van Nīkerks laboja arī sacensību rekordu, kas iepriekš piederēja Boltam (30.97).

Van Nīkerks pirms nedēļas uzstādīja arī jaunu personisko rekordu 100m sprintā, paceļot to līdz augstvērtīgajam 9.94 sekunžu līmenim. Viņš nu ir vienīgais sprinteris pasaules vēsturē, kurš 100m, 200m, 300m un 400m distancēs izskrējis attiecīgi no 10, 20, 31 un 44 sekundēm.

Augstvērtīgu rezultātu neiztrūka arī šķēpmešanā vīriešiem, kur seši no astoņiem dalībniekiem raidīja šķēpu tālāk par 82 metriem, bet trīs - pāri 86 metriem. Johanness Veters izcēlās ar metienu 87.88 metru tālumā, taču izrādījās, ka pat ar to viņš no uzvaras ir tālu. Viņa tautietis Tomass Rēlers meta krietni pāri 91 metram (91.53m) un ieguva pirmo vietu. Rēlers šosezon jau trīsreiz metis pāris 90 metriem (arī 93.90 un 90.06), kamēr neviens cits to nav paveicis ne reizi.