Andora ar sensacionālu uzvaru nobīda Latviju uz pēdējo vietu grupā

© sportacentrs.com

Andoras futbola izlase Pasaules kausa atlases spēlē savā laukumā ar 1:0 pieveica Ungāriju, gūstot pirmo uzvaru oficiālās spēlēs kopš 2004. gada. Andora līdz ar to B grupā pakāpusies uz piekto vietu, kamēr Latvija nu ir pēdējā vietā. Savukārt Šveice turpināja pārliecinoši ar Fēru salu pieveikšanu (2:0), kamēr Francija ar Olivjē Žirū supervārtu palīdzību tik un tā cieta sakāvi Zviedrijā (1:2), pēdējā minūtē ielaižot vārtus pēc sitiena no laukuma centra.

To, ka pret Andoras izlasi izbraukumā spēlēt nav viegli, ļoti labi var apliecināt Latvijas izlase, kas pagājušā gada rudenī ar milzu pūlēm un, teiksim, kā ir, arī ar veiksmes palīdzību izmocīja uzvaru 1:0. Taču tas tomēr bija relatīvs izņēmums Andoras futbola dzīvē, un kopumā šī pundurvalsts šodienas maču ar Ungāriju sagaidīja ar 66 neuzvarētām oficiālām spēlēm pēc kārtas (0-3-63).

Pēdējā laikā gan Andora bija rādījusi cienīgākus rezultātus - 2:0 uzvara pārbaudes spēlē pār Sanmarīno un neizšķirts PK atlases mačā pret Fēru salām. Bet kulminācija sekoja šodien, gūstot savu otro uzvaru oficiālā atlases spēlē futbola vēsturē. Andorai izdevās gūt skaistus vārtus mača 26. minūtē, kad Marks Rebess pēc centrējumā ar galvu no asa leņķa trāpīja planējošu sitienu tālajā devītniekā.

Turpinājumā, protams, Ungārija uzbruka vairāk, bet ne nospiedoši vairāk. Lai arī ungāri kontrolēja bumbu 70% spēles laika, sitienu vārtu rāmī nemaz nebija tik daudz (7:5 Ungārijas labā), un Andora izturēja līdz beigām. Līdz ar šo uzvaru Andora arī pamanījusies izrāpties no grupas pēdējās vietas, uz šo neglaimojošo pozīciju nostumjot Latviju.

Savukārt trešajā Latvijas pārstāvētās B grupas spēlē Šveice turpināja savu uzvaru gājienu, ar 2:0 pieveicot Fēru salas. Pirmā puslaika izskaņā Granits Džaka vairāku spēlētāju ielenkumā pamanījās trāpīt tālsitienu tālajā stūrī, bet 59. minūtē Džerdans Šačiri noslēdza ātro uzbrukumu. Šveice joprojām šajā grupā nav atdevusi pretiniekiem ne punktu.

Svarīgākais