Latvijai ar četriem debitantiem sakāve pret Portugāli, Ronaldu divi vārti

© sportacentrs.com

Latvijas futbola izlase Pasaules kausa kvalifikācijas spēlē ar 0:3 zaudēja Eiropas čempionei Portugālei. Aleksandrs Starkovs savā atgriešanās mačā pie izlases stūres laukumā sūtīja četrus debitantus, kas nepalīdzēja apturēt Krištianu Ronaldu - viņam divi vārti un rezultatīva piespēle.

Latvijas izlasē jau sākumsastāvā debiju piedzīvoja divi spēlētāji - Jevgeņijs Kazačoks un Ņikita Koļesovs. Treniņā gūtas traumas dēļ Aleksandram Starkovam tomēr nācās iztikt bez Ginta Freimaņa palīdzības, kamēr vietu uzbrukuma smailē izpelnījās Valērijs Šabala un Dāvis Ikaunieks. Pārmaiņas izlasē par spīti daudzajiem jauniesauktajiem gan nebija milzīgs - salīdzinot ar iepriekšējo spēli pret Gruziju lielākā daļa Latvijas pamatsastāva bija nemainīga.

Spēlēs pret grandiem vienmēr ir svarīgi izturēt pašas pirmās minūtes, un Latvija pret Portugāli to paveica lieliski. Pirmajās desmit minūtēs portugāļi ne tikai nevarēja pieturēt bumbu mūsu laukuma pusē, bet arī Šabala un Ikaunieks centās aizskriet pretuzbrukumos. Latvijas izlasei regulāri izdevās laba pirmā piespēle uzbrukuma uzsākšanai, taču portugāļi vienmēr prata noreaģēt, paspēt aizsardzībā un pie puslīdz nopietna sitiena pa vārtiem Latvija pirmajā puslaikā tā arī netika.

Puslaika gaitā tikmēr ieskrējās Portugāle, kas pāris reizes ielenca Latvijas soda laukumu. Neskaitot divas reizes, kad Ronaldu tika pie brīviem tālsitieniem (abas reizes precīzi spēlēja Andris Vaņins), Latvijas aizsardzība izturēja gandrīz visu puslaiku. Taču 41. minūtē pēc centrējuma pa vārtu stabu trāpīja Fonte, bumba atleca tieši pie pilnīgi brīvā Krištianu Ronaldu, kurš no pāris metriem varēja to mierīgi raidīt tukšos vārtos.

Svarīgākais