Vozņacki: Ostapenko sitienus bija ļoti grūti "nolasīt"

© SCANPIX

Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki (WTA 12.) ar 6:4, 2:6 un 2:6 piekāpās Aļonai Ostapenko (WTA 47.) no Latvijas un pēc neveiksmes atzina, ka sāncense kortā bijusi spēcīgāka un ļoti grūti prognozējama.

"Pirmo divu setu laikā bija ārkārtīgi vējains, kas sarežģīja spēli un bija grūti iegūt ritmu," sacīja Karolīna Vozņacki. "Taču bija vienkārši jāsaglabā koncentrēšanās un jāspēlē pacietīgāk, cenšoties trāpīt laukumā. Tāda vismaz bija mana doma (iesmejas) - viņa tā acīmredzot nedomāja un tēmēja pa līnijām. Pirmajā setā viņa pa tām netrāpīja, bet otrajā setā tas viņai sāka izdoties."

Ostapenko uzvarējusi visās četrās savstarpējās cīņās, tostarp trīsreiz šajā gadā, un Vozņacki vairākkārt tika vaicāts, kas tieši Latvijas tenisisti viņai padara tik neērtu: "Domāju, ka viņa katru reizi pret mani nospēlējusi ļoti labi. Viņa spēlē uzbrūkoši, un viņas sitienus ir grūti nolasīt. Un tādā spēlē, nevarot paredzēt, kur bumbiņas lidos, nejutos komfortabli. Kā jau teicu, viņa spēlē uzbrūkoši un nevis cenšas trāpīt laukumā, bet gan sit pa līnijām."

Vaicājot par Ostapenko sitienu neprognozējamību, žurnālisti akcentēja Aļonas īpatnējo sitienu tehniku: "Jā, bieži vien izskatās, ka viņa izdara novēlotus sitienus un nešķiet, ka viņa spēs pārsist pāri laukumam vai trāpīt pa līniju, bet viņa to izdara tik un tā. Viņa spēlē labi, ir uzvarējusi spēcīgas pretinieces, un viņa labi spēlējusi arī īpaši pret mani - arī citos turnīros."

SCANPIX

Tāpat Vozņacki tika uzdots jautājums, vai lielais vējš viņai nebija parocīgāks un vai spēles apturēšana nenāca par labu Ostapenko: "Tagad ir viegli šeit sēdēt un teikt, ka es varbūt būtu uzvarējusi, ja būtu bijis vēl vējaināks. Tomēr es neuzvarēju, un viņa spēlēja labāk par mani - man tas ir jāciena un nākamreiz jācenšas nospēlēt labāk."

"Pagājušajā gadā šeit nespēlēju, tādēļ bija patīkami atgriezties. Šis, protams, ir turnīrs, kurā man no "Grand Slam" klājies visgrūtāk un kurš man paticis vismazāk. Centos spēlēt, cik labi vien varu, taču ar to šoreiz nepietika. Nākamreiz centīšos labāk," teica Vozņacki. Atkārtodama savu labāko sasniegumu "French Open", 26 gadus vecā tenisiste atzina, ka pieklājīgais sniegums Parīzē vieš optimismu pirms nākamajiem, viņai daudz parocīgākiem, lielajiem turnīriem.

Svarīgākais